HUR LÅNGT ÄR DET MELLAN ÖSTER OCH VÄSTER ?

Det måste bli längre och längre efter det vi förflyttar oss. Res västerut flera varv runt jorden utan att någonsin resa österut. Samma effekt om du åker i motsatt riktning , österut.. Så är det inte med de två andra väderstrecken. Om du reser norrut eller söderut så kommer du till Nordpolen eller Sydpolen och då byter du riktning i din resa. Det tål att fundera på ett litet tag.

Hittade det här resonemanget i min Andaktsbok ( Gud är med dig varje dag. Max Lucado) men jag har tänkt samma tankar många gånger. Ett närgånget ögonblick kan vara när jag läser Psalm 103 vers 12 i Psaltaren Så långt som öster är från väster låter Han våra överträdelser , synder, felsteg, misslyckanden eller vad du nu vill kalla det vara ifrån oss.

Det händer ju att jag gör nåt galet ber om förlåtelse både hos den det gäller och Gud, Efter ett tag så gör jag samma miss igen och en andra och tredje gång kanske. Skäms och kommer till Gud igen med min förlåt bön Tänker: kanske Gud kommer ihåg det där som jag gjorde för en vecka sen och bad om förlåtelse för…. så avbryter Gud mig och säger Du det har jag faktiskt glömt vad det var och jag andas ut och får nytt liv och nytt hopp. Så långt som öster är från väster – ofattbart avstånd för mig, men Guds nåd i relation till det som verkligen ligger bakom – förlåtet och glömt. Läs gärna hela psaltarpsalmen och lev med den nu och i din framtid.

Kompassros kallar vi ibland indelningen på kompassen Den rosen kan bli levande när vi befrias från det gamla och tunga som vi ibland känner av och vårt liv kan blomstra och vara glädje och frihet igen.

Önskar dig en dag i välsignad frihet och öppenhet.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s