NU HAR VI PLANTERAT !

Tja – riktigt så här mycket har vi inte planterat. men visst skulle det vara vackert att ha det så här i stället för den mossiga gräsmattan som visserligen är mjuk och skön att gå på – men gräsmatta – ???

Bilden är från Tönnersjö trädgårds växthus – ja bara ett av dem. Där har vi hämtat det vi har planterat i krukor och lådor. Lätta att sköta och vattna och flytta efter ljus och vind. Vi har med ålderns rätt krympt ner trädgårdsarbetet till gräsklippning och till och med där har vi haft en bra hjälp – inte av en robot utan en god vän – Stefan – som kommit med sin maskin och rättat till grönskan.

Kan bara konstatera att man klarar inte allt och man måste ta hjälp ibland. Kanske är det nåt man behöver ta i beaktande i själva Livet. Vi öser på för fullt och logistiken klarar inte allt. Så blir vi stressade av allt det vi inte orkar eller hinner med när vi egentligen borde vara glada och tacksamma för allt det vi klarat. Det går inte att ha ogräsfria och prydliga rabatter i den dagliga rutinen, det lär få bli lite vildvuxet ibland. Man klarar inte av att beskära livets alla fruktträd det måste till nån som kan det här med sekatör och såg. Vi riskerar annars att vår strävan och stress blir bara just strävan och kanske en massa fallfrukt.

Det finns en stor trädgårdsmästare i livet som säger: Jag är vinstocken och ni är rankorna och så talar han om att det kan finnas bitar som måste skäras bort – energitjuvar säger vi idag Frågan om vad som verkligen är viktigt i livet och vad man kan vara utan – tål att funderas på.

Hörde en predikant på den årskonferens som Alliansmissionen hade här i dagarna ställa frågan om Guds Närvaro – hur skulle du beskriva den i ditt liv. Så gav han oss en minut att fundera på hur vi skulle svara på frågan.

För min del besvarade jag frågan med två ord: GENOM ALLT ! Det lyser igenom i det mörka och strålar starkt i det ljusa – Han finns där hela tiden. Sällan som de stora diskarna med blommor i växthuset. Ofta bara som en liten viol som trotsigt sticker upp ur gräset eller som den lilla solen maskrosen är vid trottoarkanten och som alltid kommer upp igen.

Rätt vad det är så blommar det – titta och njut – sen orkar du igen.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s