Frälsarkrans eller livlina ?

Det här med att tro – på Gud – det är svårt. Teologiska termer eller fromma fraser det blir så invecklat ibland så man lägger av alla funderingar och går tillbaka till det vanliga och vardagliga livet. Man får väl ta till frälsarkransen när livet verkar ta slut – tids nog. Samtidigt vet man ju att man behöver ha en livlina att ta tag i ganska ofta för att komma rätt i tillvaron.
Det kryllar av böcker som talar om hur man ska klara sig själv eller som erbjuder metoder av olika slag för att få ett ”hälsosamt och lyckligt ” liv.
Allt för ofta krånglar vi bara till våra liv med alla måsten. Jag har ett litet häfte med dikter av Daniel Kviberg i min hylla. Det heter PÅ BEGÄRAN Det är den tredje upplagan och kom ut 1985 Han som skrev det var studiekonsulent, skolkurator och föreståndare på ungdomshem och så skrev han enkla dikter med värdefullt innehåll Jag tänkte bara bjuda på en av dikterna. Den heter Berättelsen.

Så enkel kan tron vara. Bara ett Jesus det är jag och han finns där i alla fall.

Så får det räcka som blogginlägg denna gång. Dessutom är det vår och livets krafter visar sig i vår trädgård. Tuvor av scilla i hela vår mossiga gräsmatta, krokus och påskliljor lyser av glädje.


Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s