Från noll till hundra på xxxx sekunder ?


Jag vet inte hur många sekunder det kan handla om och jag vet faktiskt inte heller om den kan komma upp i hundra kilometers hastighet, men fin är den. Varför en bil som inledning till ett inlägg på bloggen? Det handlar faktiskt ganska mycket om bilar just nu i media och då främst om El-bilar, Teslor av alla slag och om batterier och laddstolpar. Allt blir så bra om vi slutar med bensin så snart som möjligt och blir som vanligt bäst i världen så som Sverige brukar vara. Ladda med el och så klarar du 40 mil igen

Eftersom jag är av årsmodell 1939 utan en massa finesser och tekniska lösningar i farten, så händer det att jag kan känna mig alldeles urladdad ibland och kan börja leta efter en laddstolpe för att få kraft att orka med mer igen.

Jag vet inte hur fördelningen av stolpar för bilar ser ut över landet och har inte aning om hur lång tid en laddning tar, men det är inte mitt bekymmer just nu, jag har en gammal bensinare att köra med.

Kanske känner du igen dig i beskrivningen av att bli trött ibland, lite deppig och modlös, vet inte riktigt hur du ska orka med logistiken i din tillvaro. Oroar dig för morrondan och veckan som kommer och jobbar innerst inne med frågan Hur skall jag orka ? Kommer jag att klara av min dag ? Så söker du dig till olika laddstolpar antingen för att koppla på ännu mer för att glömma det du har redan eller koppla bort så mycket du bara kan och så lovar du en massa annat i stället. Det finns många sorters stolpar- underhållning, shopping, hobbys. resor, mat, mys av olika slag.. du vet själv. Visst kan man fixa en fin fasad eller fint lackad Tesla-style, men det håller inte i längden.

Jag har en laddstolpe som är ett tomt kors. Det behövs ingen sladd för att koppla in sig där Det räcker med en bön och en längtan. Att enkelt säga till Honom som bar det korset en gång – Jag klarar inte det här, Jag orkar inte mer nu måste jag få hjälp. Det kan ske märkliga saker som svar. Du blir sedd av människor omkring dig. Deras händer sträcks ut för att ge dig precis det du behöver. Vi har här hemma mött det så tydligt och klart det bara går att se. Någon hade manat dem att handla som de gjorde. I rätt ”sekunder” och med rätt laddning. Så går årsmodell 39 igen ett tag, inte i mil men i dagar av nåd.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s