VILKEN VÄRLD VI LEVER I …..!

Hur ser världen omkring oss egentligen ut ? Jag menar – är det inte lite för mycket elände och kaos just nu ?
Internationellt är det krig och kriser svält och torka – konflikter som vi inte ens orkar ta in. Svarta rubriker skriker ut negativa budskap runt hela vår jord. Makter av olika slag, diktatorer som bara har rätt,och som visar sin agenda, allt är bara förnamn på situationen i vår värld.
Jag ska inte fördjupa mig mer i detta – du kan det själv eftersom det som sker på andra sidan klotet är i vår egen soffa precis när det händer.

Sitter och noterar några bilder av verkligheten på närmare håll – detaljer kanske men ändå, uppräkningen kan bli hur lång som helst Lokal världsbild just nu.

Ta till exempel bankerna som vill vara banker men slutar hantera kontanter – allt skall gå på kort eller blipp.

PostNord som skall dela ut post vill minska sin utdelning av post från fem dagar i veckan till hur lite då? Snart får vi väl hämta posten på ett ställe ”långt bort i stan”.

Macken där man är van att tanka sen många år får inte sälja drivmedel längre.

Livsmedelsaffären som funnits i 100 år går en oviss framtid till mötes.

Skolor stängs eller slås ihop eller lever i paviljonger.

Hur länge håller de nya köpcentren när internethandeln tar över?

Tycker nog att bilden och listan är ganska kaosartad. Är man dessutom lite äldre och inte så bevandrad på nätet så kan man nog bli lite förvirrad av allt detta när man inte klarar av att bara ”blippa”!

Är tacksam för att det finns en trygghet tros allt och mitt i all röran. Jag hittar den i min tro och den Gud jag lever med. Känner det mycket påtagligt efter att hålla på och komma tillbaka till LIVET efter mina sjukdagar/veckor. Det finns en vila där man slipper sitta och bara blippa och stressa. Det finns en hand som är större och starkare och når längre än allt vad internet heter. En bro som bär också över dödsskuggans dal och alla mörka vatten.

Önskar dig vila och välsignelse över din dag och din natt. Knäpp dina händer och tala med Honom som bär allt i sin hand.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s