Fattigdomsbevis ?

Midsommar är  nästan slut.  Vädret är lika  soligt hela tiden så ingen har väl varken tid eller lust att sätta sig och läsa på en skärm. Dessutom är  det ju VM  i fotboll så det är  den enda  skärm man tittar på – helst så stor  som möjligt. Och så är det till råga  på allt dagen efter  Sverige – Tyskland som man levde för, nästan i alla fall. Så gick det som det gick  och nu flödar kommentarerna  och alla  vet hur det borde ha varit.  Jag blir faktiskt riktigt bekymrad när jag läser en del av det som skrivs.

Jag har tidigare reagerat på ordfattigdomen i fotbolls-snacket. När man tar till mönstret från Fader Vår och ersätter det  VM-lagets namn och positioner. Kan man inte hitta på egna rader utan att ”låna” det religiösa  språket ? Men det må vara hänt och inte mycket att göra åt i  toleransens land.

Men den lynchmobb man nu kan hitta i sociala medier mot en enskild spelare Jimmy Durmaz den går över alla gränser.  Dom vidrigheter man öser över honom har passerat all anständighet och civilisation.  Alla helvetets svärord man kan hitta. alla könsord  som finns, alla  rasistiska och hatiska attribut man kommer på  bara vräker man över Durmaz. Ett ordförråd  som  är stort men begränsat till en del kategorier av negativ sort och detta kombinerat med så mycket ”makt” man bara tror sig kunna ta  till. Den egna besvikelsen  måste  få kläder och då tar man till med allt detta, lägger till lite hot också som en extra krydda. Det är som när man öppnar en ölburk  och det börjar skumma över så man måste skynda sig och dricka.

Jag  blir så less  och så sorgligt besviken på detta flöde.  Fattar inte – ja  jag är nog dum i skallen – hur man tänker när man skriver så. Det drar ju ner hela  fotbollen till skitsnack.

Kom inte  och snacka  om yttrandefrihet  och att man har rätt att tycka  och säga  det man känner. Hur umgås  vi som människor om vi har ett sånt språkbruk. Men det är klart – sociala medier är ju inte att umgås, det att dra till med vad som helst eftersom ingen vet vem man är.

Nu har jag skrivit av mig det jag tycker. Betyder kanske inte så mycket i fotbollsvärlden, men jag tycker Jimmy Durmaz  har rätt att vara en respekterad spelare  och människa. Nästa omgång  Mexico !

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s