Nu har vi läst den !

Vi fick den för ett par dar sen  och sträckläste – gick inte att låta  bli -helt enkelt !

Annahita  är präst i Stockholm. Jobbar framför allt med iranier och når många med  sin berättelse. Född i en muslimsk familj i  Iran. Flydde ifrån förtryck och hedersvåld. Livsresan gick igenom Turkiet, Men smugglarens ledsagning dit var ytterst nära  döden. Tillfångatagen med ett litet barn i en väska som hennes partner bar. Lillflickan var så död hon kunde vara men vaknade till liv igen.  Långa perioder  i källarceller utan allt vad hygien heter.  Nästa adress  Danmark – där  våldet från partnern fortsätter. Skyddat boende med myndigheternas  hjälp  och så nästa adress Sverige där  så småningom livet vänder.

En gammal bibel spelar stor  roll i livsresan.  Hon tar den i sina händer  och känner doften av skinnpärmarna  och anar en trygghet och  leds in på vägar till den kristna tron och når fram till styrkan i att tro på Jesus.  Hon har läst till präst  och jobbar nu som det i sitt nya liv, återförenad med sina barn.  Nu finns hennes liv beskrivet i boken.  Att hon har överlevt allt det hon beskriver  är absolut ofattbart med inte bara ett utan hundratals under på vägen.

Som sagt vi kunde bara inte sluta läsa  och vända blad efter blad i denna  märkliga livsresa. Inte klokt att allt detta som också beskrivs om förtryck  och våld har kunnat fortsätta  i den värld  som skulle vara frihet och jämställdhet med förföljelse, lögner, våld  av grövsta slag både mot henne och barnen.

Hur mycket av detta som finns kvar i våra ”no go” zoner vet vi inte, bara att det finns.

Tag och läs – du kommer att gråta mycket  men också se styrkan i en kristen tro.

Annahita  är ju inte  den enda kvinnan som beskriver detta. Soheila Fors  med Tehusen och skyddade boenden för utsatta kvinnor har ju  också berättat om detta i två böcker.

Den senaste heter: Bakom varje  fönster finns ett hjärta. En liknande text,

Böcker  som borde läsas lite mer av både politiker och allmänhet för att förstå lite mer av vad det betyder att  VÅGA TRO  på en Gud  som är  personlig  och har tid för min bön och griper in i mitt och ditt liv med svar som bär –  tydligen  GENOM ALLT!

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s