Förlorat och upphittat !

För dig som är  kyrkvan och vet lite grann om kyrkoårets texter så är rubriken självklar. Sitter och jobbar med min predikan  för i morron i Gullbrannakyrkan. Minns då en händelse från en av mina tidigare  arbetsplatser. Den kan sammanfattas med den här  bilden.

Jag gick  utanför kyrkan på den stenlagda gatan och det glimmar till mellan stenarna. Jag hittar en nyckelknippa  och en hel drös med mynt omkring den. Tar upp den och samlar ihop alla mynt jag hittar och går  direkt till polisstationen och lämnar in rubbet. Får lämna namn och adress och så tar polisen hand om hittegodset. Tänkte  inte   mer på det sen.

På söndagen efter kliver det in en man i kyrkan.  Helt okänd för mig. Han har ett paket under armen och frågar efter mig. Vi  möts  och han säger sig vara både tacksam  och förvånad. Att lämna  in nyckelknippan var oerhört bra men att också lämna in varenda slant han hade tappat ur fickan också det var oväntat, man kunde ju ha behållit pengarna – den lilla  summa det var. Han var nästan lite  chockad och så överlämnade han paketet med en rejäl kartong choklad och tusen tack.

För mig blev det som jag redan kopplat bort en ganska festlig historia.

Kanske  är det nåt för predikan.  Herden som hittat  det borttappade fåret ställde till fest för de andra, av bara glädje.  Kvinnan som hittat sin borttappade slant bjöd in sina grannar på kalas.  Pappan som fick sin förlorade son hem igen ställde till med fest  med fina kläder, mat och musik.

Så skall det vara också  när en vilsen eller  borttappad  människa hittar hem igen då borde  det bli fest  för alla inblandade. Jublande glädje över att en trasig  människa blir hel igen. Får sina sår  och skador  omsedda och blir läkt.  Upptäcker sin plats i livet och sitt värde  och sin identitet igen.

Hittar ett hem – kanske i en kyrka eller i en liten grupp med människor som vågar tro på någonting mer än det vanliga.

Välkommen till  din kyrka på söndag – om du känner att du behöver nånting mer i ditt liv. PK behöver inte bara betyda  det  vi kopplar det med. Det kan också betyda  Personlig Kärlek !!!

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s