Ovanlig vägg på ett förråd !

Jag fattar  inte hur dom orkar – jag menar rosorna som vi planterade för över tio år sedan. Gräsmattorna torkar bort  men dom kommer igen. Mossan i gräset torkar också bort  och vi hoppas att inte så mycket av den kommer igen. Men rosorna som nu går mot sin stora blomning och redan dignar av blommor har inte fått en droppe vatten av oss och marken under dem är bara  sand,sand  och åter sand. Men prakten är och blir enorm.  Jag kan inte räkna dem alla…. står det visst i en gammal psalm.

Vi gläds åt  prakten.  Men visst finns det människor som är  som rosor  också och  då tänker jag inte så mycket på skönheten utan om kraften att orka i alla  väder Ger svalka i den torra öknen och slår ut i blom  och får andra att blomma.  Människor som lever i en jordmån  som mänskligt sett är så långt ifrån möjligheten till lycka  och rikedom men  ändå kan dela med sig av hopp  och tro till dem de möter. Människor som lever  det vi andra sjunger söndagssånger om och gör  svårigheternas omöjliga  dörrar till en portal av rosor  för  den som behöver det.

Visst har du mött dem. Du vet att det finns den eller den  som det bara lyser om  och som du kan möta med alla dina frågor  och funderingar. Dom som verkligen lyssnar på det du säger.  inte står och funderar på vad de skall säga  när  du har pratat färdigt.

Klä dötrista väggar med rosor kan vi kanske våga oss på eller åtminstone  försöka. Vara med och skapa portaler där  det bara verkar finnas stängda  och låsta  dörrar är en möjlighet som kan ge liv igen.

Rosorna hos oss tar ju inte bort  den slitna  väggen, den syns fortfarande. Men det känns bra mycket bättre och skönare att leva med än bara det gråtrista.

Önskar dig  många ”rosendagar” i sommar.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s