Högsommar och vattningförbud !

Fick en såndär  minnesbild  från Fb – det här publicerade du för  fyra år sedan. Det var en bild på vårt eget lilla  Niagara på altanen. Här  är årets  vattenfallsbild. Vi monterade upp det i går på Nationaldagen  fyllde på fyra  liter vatten. kopplade pumpen och satte på strömmen och nu strömmar vattnet i sin egen kretsgång  och vi ser fram emot många  sköna dagar  och hör vattnet porla och till och med överrösta trafikbullret från motorvägen ibland.   (En bullernivå som är väldigt stark  ibland)

Det lilla vattenfallet köpte  vi när vi flyttade hit till Gullbranna för snart tretton år sen  och det funkar fortfarande till nöje  för oss  och för alla  fåglar som kommer och dricker  och duschar i dom oilka  nivåerna.

På tal om fåglar så kan jag berätta att vi har regelbundna  koltrast konserter när  vi sitter ute på vår altan. Koltrasten återkommer på fasta tider under kvällen  och  sjunger från samma plats  i underbara tongångar som verkligen överröstar motorbullret. Har ingen bild eller video på det,  men platsen där han sjunger är på toppen av den gamla TV-antennen,  det bästa program den någonsin förmedlat.

Vi bara njuter. Det gör vi också av alla de blommor vi har omkring oss i krukor  och rabatter. Rosenpionen är den av våra pioner som fortfarande blommar.

Har försökt att förenkla  trädgårdsbiten så mycket som möjligt och njuter av den oas vi har på vår altan och vid stark värme på andra sidan huset med en vägg av Spirea och Smultronshersmin som doftar så fantastiskt av just smultron, om man inte  som ett barn vi hade på besök sa – Det luktar tuggummi – som svar på frågan om vad hon kände. Vår barndom hade helt klart smultron på ett strå  som en viktig ingrediens.

Detta som nån ögonblicksbild av våra sommardagar. Önskar dig sköna dagar med härliga upplevelser också i år. Vattenfallet en gång till som det ser ut just nu får avsluta  inlägget denna gång.

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s