Jobbat en månad nu !

Efter att ha varit pastor sedan 1962  med olika tjänster  i flera kyrkor  och  samfund, blev jag pensionär för  12 år sedan. Det har blivit en hel del resor och predikobesök under dessa tolv år.

Nu har jag som 77-åring haft en vakanstjänst som pastor i Gullbrannakyrkan en första  månad. Det känns lite  märkligt att vid min ålder gå in i ett  ”pastorsjobb” i en församling, visserligen på en liten deltid men dock ett regelbundet  jobb. Alla bitarna  finns ju med i små portioner. Jag  tycker att det är fantastiskt att få vara med på det sättet och dela  något av den livserfarenhet vi fått  som pastorsfolk under alla år. Jag skriver VI eftersom  min  Ingrid  och jag hela  livet har delat kallelsen och  jobbet  på olika  sätt.

Det känns  som ett stort förtroende från  vännerna i Gullbranna att få vara med på  detta sätt. Att mötas i gudstjänster, bibelstudier, samtal, hemgrupp, eller bara vanliga möten på byn och i allt detta få vara  pastor, resursperson eller bollplank är  en speciell upplevelse

Dela  gemenskapen i styrelsemöte  och planering. Fundera  på vägar och visioner. Försöka hitta byggstenar för det inre livet  och fönster ut mot  alla som finns i vår  närhet är  de nära  utmaningarna . Att skapa mer av gemenskap  och viloplats. Se  och använda  de möjligheter som finns i församlingens arbete i övrigt. Öppen förskola, Fritidsgård, Stick-Café, samarbete med Gullbranngården m.m.

Tänker på en del av dom ”gamla gubbarna” i bibeln, Mose, Abraham och många fler, dom hade kommit upp i ganska hög ålder när  det hände saker i deras liv  som de inte  väntat sig. Utan nåra  jämförelser i övrigt kan man kanske fundera på vad som väntar om hörnet också  här  och nu för oss. Kan bli riktigt spännande att se.

Önskar dig välsignelse över din dag ! Bor du i våra knutar eller har vägarna häråt en söndag, så hittar du   Gullbrannakyrkans program på hemsidan.

http://www.gullbrannakyrkan.com

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s