Fastlagssöndag !

foto0750

Den här  vintern var tydligen på en fredag. Alldeles tillräckligt för  mig. Nu är det lördag  och jag sitter  och förbereder min predikan i Gullbrannakyrkan i morron. KÄRLEKENS VÄG  är  rubriken denna  söndag.  Det finns  många  fina ord om kärlek, så det jag kan tillägga är nog  som en droppe  i havet eller en flinga i snön. Jag tänkte  därför bara lägga ut nåra verser u 1 Korintierbrevets  13 kapitel. I en ny form  med lite annorlunda ord än det som du kanske kommer ihåg Det finns en översättning som ser ut så här. Den är  faktiskt riktigt spännande ibland.

foto0752

Jag citerar. Läs en mening i taget och fundera på vad den innebär för  dig.

Kärleken ger aldrig upp.  Kärleken bryr sig mer om andra än om sig själv.  Kärleken vill  inte åt det den inte har.  Kärleken spänner sig inte .  Den gör sig inte  märkvärdig. Den tränger sig inte  på.  Den tränger sig inte före.   Den håller inte på att gå  upp i limningen.  Den håller inte räkning på andras fel. Den har inget till övers  för orättvisan, men den firar när sanningen segrar, står upp i alla väder, litar på Gud i alla lägen, ser det ljusa i alla situationer, ger sig aldrig någonsin utan kämpar in i det sista.

Så långt citatet. Tål nog att tänka på ett tag eller två.

Och i den gamla översättningen  slutar kapitlet så här: Så blir de då beståndande Tron, Hoppet  och Kärleken, dessa tre,men störst av dem är  Kärleken.

Önskar dig en skön och vilsam helg.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s