JESUSBARNET – STULET UR KRUBBAN!

E:n av det nya  årets  nyheter hade rubriken här  ovanför! Det hände  i Jönköping – Smålands  Jerusalem – av alla ställen i världen.  Man har en stor offentlig krubba utomhus och på nyårsnatten hade någon tagit Jesusbarnet ur krubban  och försvunnit med det. Det enda  som var kvar i krubban var en hand som ramlat av. Kris var det ju i alla fall. Men barnet hittades nästa  morron utanför  Allianskyrkan och julfriden var återställd. Jag vet inte om man fått  nån ytterligare klarhet i den spektakulära kidnappningen.

Hemma  hos  oss i den av mig själv  snidade krubban finns Jesusbarnet kvar. Skickar med en bild som dokumenterar det.

foto0723 Tillbaka till  Jönköpingskrubban ett litet tag. Krubban  var tom så när  som på en liten hand. En ganska nyttig påminnelse för oss kanske. Vi har ju den lite  idylliska  och vackra bilden av stallet  och krubban hos oss och i kyrkor och andra miljöer. Men  Han – barnet – finns  ju egentligen inte där längre. Det är  en händelse  som vi bara minns vid  jultid.  Men handen fanns kvar i krubban i Jönköping hela  nyårsnatten.

Jag tänker så här. Den hand  som finns synlig på jorden för Julens budskap om frid på  jorden är  din och min hand. Det är  vi som skall finnas med våra  hjälpande  och älskande händer i världens  nöd  och natt.

Han som låg i krubban en gång – Han  vet hur det ser ut i  ”stallet” – världen i dag. Han vill att våra händer skall vara med och städa och strö, vattna  och mata, skapa  värme och vettig livsmiljö för alla som befolkar det jordiska ”stallet”.  Han vill använda dig och mig och våra  händer för att värna  livet i världen..

Älska varandra som jag har älskat er. Var salt och ljus i en skraltig och mörk  värld. Dela med er  och skapa hopp om liv där  ni går  fram. Jag är  med er alla dagar för att ni skall orka med uppgiften att skapa hopp  och framtidstro – trots allt !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s