Vraket – hemma på väggen !

foto0724

Nu har vi det ”berömda” Gullbrannavraket hemma  på väggen. Du kanske kommer i håg att det  förra året dök upp ett vrak i Genevadsåns mynning. Ån hade flyttat sitt utlopp och så dök det upp ur sanden ett  antal spanter som talade om att ett skepp av  något slag hade sjunkit här  för  länge  sen. Folk vallfärdades hit för att se det hela och arkeologer på den marina  biten tillkallades  för att åldersbestämma  skeppet. Nu har  bilden av vraket kommit med i Halmstad kommuns  väggkalender för  2017 och då ser du bilden av vraket här.

Då det var nytt och  man  försökte  hitta rätt på årtal och förlista skepp så skrev lokaltidningen  så här.

foto0725

Nu kommer vi alltså att ha bilden av vraket på väggen en hel månad – februari – närmare bestämt. Talesättet det som göms i snö kommer upp i tö, är ju inte  det aktuella  just nu. Det handlar i stället om att det som gömts i sand kommer upp på land. Intressant är  det i alla fall med ett gammalt vrak – även om det inte  är  lönt att bärga  det hela.

Kanske är det så med våra minnen i livet också. Ibland  dyker  det upp saker  och ting som vi glömt för  länge sen och knappt haft en tanke på. En del av dessa minnen kan vara riktigt roliga  när  de kommer fram,  andra kanske är mest pinsamma och vi vill helst glömma  dem snarast. Vi vill absolut inte ha  dem hängande på ”vardagsväggen” hemma. Annat  vill vi kanske rama in och ha kvar ett tag till..

Dom där  minnena vi inte  vill ha kvar kräver kanske ett förlåt  och sen  få sjunka ner i sanden igen.  Vi behöver inte gräva upp dem igen sen, utan kan  lämna  dem  för all framtid. Förlåtelsens  salta  tårar kan plåna ut dem. En process som kan vara jobbig men som ger nya perspektiv i tillvaron.

Dom andra minnena som vi gärna har kvar med ett tack för  det som hände den gången får  göra dagen ljus och minnesvärd.

Ett vrak kan ha sin charm och sin historia , men det talar om flydda tider. Vi har att leva  nu – med allt det som livet för med sig- med betoning på ordet – NU ! Det är  här och nu och med dig själv du skall leva.

Påminner  dig om det gamla bibelordet – Se jag är med er alla dagar – hela  livet. Det är det  löfte Jesus gav en gång och det gäller dig och mig  just nu.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s