Kafferevolution i vårt hem !

foto0673

Detta är  något fullständigt nytt i vårt hem och hus.  Hos oss är  det bara jag som dricker  kaffe och under  många år har  jag bara  druckit  portionskaffe i påsar från Gevalia.  Ingen kaffebryggare har funnits i vårt hus de senaste  11 åren.  Vi har förklarat för  våra  gäster att de får faktiskt nöja  sig med  vårt pulverkaffe  och det har gått hyfsat bra. Men lite  skämmigt har det känts att komma med den förklaringen varje  gång.

Nu har det hänt – en kaffemaskin har kommit på plats hos  oss, så nu kan det bli hur  många sorters  kaffe  som helst. Tassimo med alla  sorters  kapslar, Espresso, Cappuchino, vanligt kaffe modell brygg  och så vidare…

Hur  och varför har nu detta  hänt ? Jo det var Fars dag  och födelsedag och dessutom förtida  julklapp  som sonen kom med. Lite  skämtsamt sa han att nu var han så trött på vårt  pulverkaffe och så  packade han upp den nya  maskinen och talade om hur  den skulle  skötas och så blev  det provsmakning och kaffe på flera  sätt. Väldigt roligt  och  smakrikt och tacksamheten  över hans  present är  stor.

Så nu vet ni som besöker oss – vänner – att nu ser det lite annorlunda ut på kaffefronten hos oss  och pulver ursäkterna  är ett minne  blott. Nu är  det kaffe  på riktigt som gäller, punkt slut !

Intressant experiment  på  min  huvudvärk  som följt mig hela  livet. Migränmediciner och överkonsumtion av  Treo med mera med koffein  och kodein  och en massa annat har varit en verklig plåga.  Nu har jag prövat den mängd koffein som en Espresso innehåller och häpnat över att  morronens huvudvärk har lagt sig till ro och jag har klarat mig hela  dagen , underverk bara det ! Förunderligt vad en  kaffemaskin kan ställa  till med.  Tittar med tacksamhet bort mot bänken där  apparaten står och inser att sonens gåva  gav fler effekter än väntat.

Så  släkt och vänner nu är  det  Tassimo som gäller hos  oss när  ni tittar in.  En maskin och en liten kapsel eller två och kaffebordet är  dukat.

Vad lär  vi av detta ? Jo  det finns mycket som erbjuds i livet som bara  är  pulver i påsar, ger lite smak och doft. Men det finns också  det som är  äkta  och på riktigt och ger effekt på djupet och kan göra en dag eller  en timme eller ett ögonblick en ny dimension.  Det finns ganska mycket ”trendiga påsar” i vår tillvaro. Men de tar snabbt slut, medan en kort  bön  eller  en stilla suck uppåt himlen när  det krisar kan ge ny smak och doft åt  livet och göra  stunden  annorlunda, frisk  och fräsch !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s