Skräp skalll man väl inte Fota ?

foto0671

Det är  inte  nåt stilleben precis och inte nån varken konstnärlig eller fotografisk  höjdarbild heller. Bara min egen papperskorg fylld med skräp och dags att knyta  ihop och bära ut till soptunnan för vidare transport av  sopbilen. Man sätter   inte en sån bild  på sociala medier, där allt helst skall vara snyggt och inne.

Men ibland har man skräpdagar. Just nu känns  det som om det finns en hel del skräp i vår  omvärld  som man gärna  skulle förpassa till närmsta  papperskorg om det bara var möjligt. Läser  alla kommentarer om valet  i USA, dom är  inte  särskilt  hoppfulla. En del är bara oroliga och andra  förebådar  världens snara undergång. Det har nog sagts  och skrikits en hel del under valrörelsen på soptunnenivå.  nu är  det efter valet och vad det kommer att leda  till är   det ingen som vet, man  kan bara hoppas på ett annat tonläge.

Det är  enklare  om man som jag ofta gör skriver fel och är tacksam för  tangenten Delete. Eller om man kommit så långt att man skriver  ut ett papper och kan skrynkla ihop det och slänga och så rätta  till och skriva  på nytt.

Detta om demokrati och var makten sitter. Medias  roll. Spelet på de känslor vi har som leder oss till väldigt begränsade  och egoistiska beslut.

Det finns  mycket i vår  värld  som det skulle vara skönt att bara skrynkla  ihop  och slänga. Krig och terror, bomber och granater, diktaturer  och kalifat,  Listan kan bli hur  lång som helst och så stora papperskorgar finns inte  som kunde rymma allt det vi vill slänga. Men visst skulle  det vara skönt att kunna handgripligen känna  hopskrynklingen av en hel del i vår  tillvaro.

Kyrkoåret – som en stor del av oss  inte bryr sig så mycket om, har allvarliga  rubriker de  närmaste  söndagarna. Söndagen före  domsöndagen  och Domsöndagen. Jag tror nog att det kan kännas så allvarligt också hos  oss. Vi talar  halvt på skämt om världens  undergång- den yttersta  tiden eller tidens  slut.  Den tiden kallas apokalypsen. Tiden med  den slutliga  striden på ett bestämt slag fält. IS hade bestämt sig för att det skulle ske i staden Dabiq i  nordvästra Syrien, men när  de förlorade kontrollen över stan meddelade man  över sin officiella  nyhetsbyrå att man hade  skjutit upp  apokalypsen på grund av oförutsedda  omständigheter. Papperskorgen alltså.

Det finns en trygghet – trots allt. Det finns en bärkraftig tro som  förmedlades mycket konkret till oss en gång av Jessus och hans lärjungar. Han sa gång efter gång- Var  inte  rädda, tro på Gud  och på mig. Jag är  vägen sanningen och livet.

Livet  finns  och det gäller för oss att veta vad vi tror på och ha en förtröstan till Honom. Det håller att leva på. Bibelns ord kommer aldrig att hamna i papperskorgen. Man har genom tiderna  försökt slänga  dem, men de har alltid  kommit tillbaka.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s