16 e. tref. Vad är det ?

Jo jag vet att det betyder sextonde söndagen efter Trefaldighetsdagen. Det är en ordning på söndagarna i Kyrkoåret och varje söndag har texter ur bibeln som anknyter till det tema som söndagen har enligt gammal praxis. Söndagen i dag den 27 september har temat Döden och Livet. Ett tema som kan vara värt att fundera på inte bara en söndag – det berör ju faktiskt oss alla. Texterna som vi kan spegla oss i den här dagen talar om hur människor som var döda uppväcktes till liv igen genom Jesu ord när han vandrade på gator och stigar i det gamla Israel.
Kanske du protesterar redan här och säger att det är ju omöjligt. Texterna berättar om Lasarus som varit död i fyra dagar. Jesus kallade honom ut ur graven och han kom till liv igen. Det andra exemplet är en synagogföreståndares 12-åriga dotter som Jesus tog vid handen och reste upp från sängen. Det tredje är när Jesus mötte ett begravningsfölje och Jesus gick fram och väckte upp en änkas son och gav honom och därmed också henne ett nytt liv.
Inte kan man väl tro på sånt?
Ha inte så bråttom med att vispa bort det. Ta en stund och lugna ner dig vid dammens vattenspegel på bilden här under.

Jag tror faktiskt att det här är sant – att det har hänt och att Jesus gick på vår jord och gjorde under. Skapade hälsa och liv som ett bevis på Guds oerhörda makt över allting.
Jag medger gärna att det är fullständigt obegripligt för oss, men den Gud jag tror på kan göra mycket mer än vad jag kan tänka eller planera och ta till mig i mitt medvetande – så stor är min Gud. Det är därför han är min Gud. Den Gud som bryr sig om mitt liv både i glädje och sorg.
Jag kan inte be – som en önskelista på allt vad jag vill ska hända i mitt liv och min vardag. Men jag vet att i de stunder jag behöver hjälp med något så kan jag få lugn och vila. Storm och regn kan bli spegelklara bevis på Hans närvaro som kan förändra allt. Han griper in när jag minst anar det. Har upplevt detta så många gånger – ibland i smått och vardagligt men också i stora och livsavgörande ögonblick.
Kort bara ett tillfälle. Jag låg i sjukhussängen helt medvetslös på gränsen till död – jag kan minnas känslan fortfarande – det var bön omkring mig och i den bönen återvände jag till livet. Sjukhuspersonalen kom in i rummet och undrade vad som hänt tvärs emot allt man väntat sig. Därför talar texterna om livet och döden så starkt till mig för HAN FINNS BAKOM MOLNEN ÄNDÅ!

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s