GENOM STÄNGDA DÖRRAR !!!!

Foto0043

 

Jag målar ju i vanliga fall tavlor  med landskap men det finns ett och annat  motiv i annan teknik också. Det här är ett egenkomponerat handarbete i långsöm.

De olika  fälten  föreställer dörrar av olika slag. Dörrar  som vi stänger om oss och vårt inre. Dörrar som hindrar en hel del att komma  oss nära. En dörr kan heta rädsla. en annan oro. en kan heta  skuldkänslor en annan ångest och panik. Rädsla  för framtiden – oro över sånt vi varit med om och som vi  helst  ville  ha  ogjort. Framtida scenarion  som vi ängslas för. Stressdörrar som vi helst vill stänga men inte kan. Den stora dörren som med stora bokstäver  har skylten  ”JAG BARA  MÅSTE”. Ja  du vet säkert  själv  vilka   dörrar du stänger omkring dig. Stänger – samtidigt som de är som ett nödrop, ett SOS från din inre  värld. Dubbla  lås och säkerhetskedjor för  säkerhets  skull. Inte ens dina  närmaste  vänner  kommer in  där.

Och dessutom omger vi ju oss med ljud av alla slag. Det är  svårt att hitta en plats där  det är tyst och stilla. Musik som vi själva inte valt i   alla  affärer. Trafikbuller  och sorl överallt.Gräsklippare hos  oss och grannen. Rusningstider med  bara buller  och oljud. Frågan är om vi ens vågar försöka  stänga av och bli stilla en stund. Man kan ju börja tänka på livet  och livets mening om det blir tyst.

Retreater och pilgrimsvandringar har fått större och större  plats i vårt samhälle  i  dag. Helt fantastiska tillfällen att låta en annan verklighet bryta igenom alla stängda dörrar och barriärer. Ett tillfälle  att låta  Honom som klarar av att gå rakt igenom våra oros- och rädslodörrar med sin  hälsning: MIN VÄN, JAG ÄR  VÄGEN,SANNINGEN OCH LIVET! Du behöver inte låsa om dig med sjutillhållarlås, du  kan vara trygg ändå  i Honom. som är frid och liv  och kärlek. Psaltarpsalmen 139 säger:  DU OMSLUTER  MIG PÅ ALLA SIDOR  OCH HÅLLER MIG I DIN HAND,

Släpp taget ! Bli stilla  en stund ! Låt  Honom ta  kontrollen och ditt liv blir helt annorlunda – med  vila och frid.

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s