Jag börjar bli veteran ? Kanske ?

Foto0037 När man gillar  böcker så kan man bara inte låta  bli att titta  i bokhyllan ibland, plocka fram  och bläddra. Dagens  fynd ser du här ovanför. Det  var det som fick mig att grunna  på om man verkligen har varit med så länge så man platsar i en 100-års skrift. Det  var ju vår  första pastorstjänst tillsammans.Bilden på vår lilla familj såg ut så här.

Foto0034Vår Anders  föddes  i Borgå så bilden är av lite senare datum. Jag skulle  köra Ingrid  till BB och kom ut  och såg att det var punktering på bilen. Snabbt fram med reservdäck och så  sprang jag mellan  Ingrid  där inne  och hjulbytet ute  på gården och vi hann  i tid. Men det var lite problem för Ingrid eftersom hela  personalen på BB pratade det för henne helt obegripliga språket finska. Att pappa skulle få vara med var helt otänkbart då. Jag fick se honom bakom en glasruta nästa dag. Allt gick bra  och vi fick ta   i detta  med ett litet barn. Kommer ihåg första gången vi skulle bada honom. En underbar barnmorska som kunde svenska kom och visade oss hur man gjorde – Signe hette hon. När  hon gick så stannade hon till i dörren och sa: Dom flesta barn överlever sina föräldrars hantering så ta det lugnt – trösterikt för oss.

Många är namnen vi minns  från den tiden. Saga Weckström, familjerna Blomberg och Söderholm, (Martti lärde mig köra bil så jag fick körkort) – vaktmästarfamiljen, Göta  och Olof Åkerberg, Manttu, Bella, Inga, bara för att nämna  några.

Vi hade ju Borgå  och Svartså krets  som vårt ”pastorat”. Gudstjänster  och symöten och ungdomsarbete var ju den vanliga verksamheten. Det blev rätt mycket ibland. När man kom hem en söndagskväll till den kakelugnsvärmda  lägenheten kändes  det gott  att Arne hade smugit sig in och tänt en brasa  i kakelugnen i sovrummet. Ja ,minnena  trillar in  när man  bläddrar i Jubileumsskriften. Det fanns också en bild  från 90-års firandet med en pampig samling pastorer med Lars Olof Larsson som nestor.

Foto0033

Tänk att man varit med så länge i detta celebra sällskap av pastorer på olika håll i Sverige och Finland. Ibland känns  det som om början på det hela  fanns i en annan värld  ibland blir perspektivet som ögonblick. Nu finns det ju inte mer än ett mycket litet antal  metodistkyrkor kvar i Sverige, sen sammanslagningen till Ekumenia-kyrkan. Finland har ju  sin metodistkyrka kvar. Sanfundsgränser suddas ut – men kallelsen hos  den enskilda pastorn finns kvar. Uppdraget att berätta om Jesus Kristus och livet i Honom känns ännu mer angeläget nu. Världen ser ut som ett enda stort kaos  och då är  det viktigt att många vågar stiga fram och lyfta sina händer och be om frid över upprört hav. Där  vill jag med min kallelse vara med.  Det finns en framtid  och ett hopp i kristen tro, bibelns ord och kyrkans gemenskap.

VÄLKOMMEN MED OCH DELA  VÄLSIGNELSE OCH FRID !!!!!!

 

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s