På stan en liten stund !

Foto0046

Så var det dags  för en liten runda  på stan. Först till bokhandeln och sen till Takenaka för att köpa  lite  sushi. Torget  med  Europa  och tjuren  är ju välbekant. Men det  är inte pensionärer som sitter  och matar fåglarna. Tittar man över torget  ser man den pampiga  kyrkan.

 

Foto0050

Men min promenad  går lite  längre bort till  en skulptur av annat slag och bakom den finns  målet för min promenad. Den här.

Foto0045

Pistolen med knut på pipan står  mycket välplacerad utanför bokhandeln. Orden man kan hitta i bokhandeln är starkare än pistolen som  nu är ur bruk. Någon har sagt att ord är som tatueringar de finns alltid kvar. Här hittar jag dagens  fynd som min bror Kim tipsat mig om. En bok som fångar min barndoms historia i Jakobstad  i Österbotten i Finland. Jag har bara börjat  läsningen och hittar bekanta personer  och miljöer hela tiden. Morfar som berättare i boken. Dramatiska teatermänniskor.Tidningsredaktionen med kända redaktörer där pappa finns med och miljöer  där jag lekte  som barn. Otroligt intressant för mig. Här är  boken som skall berätta om Finlands moderna  historia.

Foto0052Minnena  bara tränger sig på. Ett svensk-Finland  som blir mindre  och mindre. En bit av den finländska geografin och kulturen  som bara krymper. Nu skall jag  sträckläsa  och strecka under och notera  i kanten vad jag känner igen. Jag tror att det blir ganska mycket  skrivande. Kanske jag återkommer med lite mer om detta. Men det får bli mitt inlägg för denna  gång.

 

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s