Promenad med kontraster – precis som livet !!

DSCN1726Vi gick en promenad i Påarp och njöt av solen. Satt en stund i en glänta  vid stranden intill fågelskyddsområdet. Upplevde kontrasterna  i landskapet och tog  nåra  bilder. Tittade man åt ett håll på vår  väg såg det ut  som bilden här ovanför. Strand – hav – horisont  och himmel. Bara natur.  Tittade man åt andra hållet såg det ut så här.

DSCN1727

Motorväg – vindkraftverk  och industriområde  och en bruten horisont. Gick lite  längre fram  till den stilla  och lugna viken i Påarp.

DSCN1733

Men strax ovanför var   det  rester av ett fullständigt kaos  som den senaste stormen skapat. Fällda träd i en enda  röra. Rotvältor  och uppsliten mark. Kändes nästan ogenomträngligt.

DSCN1728

 

Alldeles intill vår  väg till den vackra viken låg all denna bråte – fullständigt kaotiskt.

DSCN1730Här  finns det en hel del att göra  med röjningsarbete för att göra  det framkomligt igen.

Kunde bara inte låta  bli att tänka  på de kontraster vi möter på vår  livsväg. Ibland när vi får frågan om hur  vi mår  och hur  det går  så svarar vi  ofta lite  undvikande – Jo det rullar på ungefär  som vanligt. Vi vet ju inte om den som frågar har tid  att lyssna in ett  riktigt svar på sin fråga. Det är  ju sällan  det bara rullar på – som vanligt. Snarare är  det väl så att vi lever just i kontrasternas  värld. Den ena perioden kan vara  präglad av sol,hav och himmel  och en öppen horisont. Nästa period kan vara raka motsatsen. ibland på gränsen till  kaos. Livet ser  ut som det bara var rotvältor kvar av allt  det vi trodde på och levde med. Ogenomträngligt kan vara ordet som blir tungt  och jobbigt i tillvaron.

Skönt att veta just då  att det finns någon som har en röjsåg som kan gå igenom allt  det som verkade omöjligt. Det finns en sång som man kan gnola på just då. Texten i  den är  så här: Spärras din väg utav hinder  omöjliga och utav berg som där  skyhöga stå ? Räkna med Gud ty han gör  det omöjliga. Han gör vad människor icke  förmå !

Det sången beskriver är  inte en dröm eller fantasi utan en gudomlig verklighet prövad av miljoner människor med olika  livsvägar. Människor  som berättat om det hopplösa i sin tillvaro – men också om under som brutit igenom allt  och öppnat horisonten och livsperspektivet på nytt. Man har vågat tro på under inte bara i en avlägsen forntid eller på en annan kontinent  ( som inte  är  så  kloka  som vi) utan här   och nu.  Det finns en väg  som  är banad av  Jesus Kristus. Han  som gav oss fotspår att följa.

Kommer du ihåg bilden av fotspår i sanden. Två spår  vid sidan av varandra. Men så blev  det helt plötsligt  bara en rad. Det var  för att Han – Jesus – tog oss i sin famn när vi inte orkade gå själva. Han finns  där  för  dig  och mig med sina starka armar och sin kärlek.

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s