Var finns Gud ?

DSCN1722Det här var ju en klassiker på sin tid. Kanske  du har  hört den – om inte  så kan du nog hitta  den på nätet . Varför kommer ni  inte när  jag ringer för ? Och så kom  berättelsen om hur det var med besökare  i kyrkan och så om pastor  Jansson. En typisk representant för  den svenska statskyrkan  utan  bestämda åsikter om någonting. Sen berättar han om pastor Jansson  och hans predikostil – med lite  tjofaderittan för  det tyckte ju konfirmanderna  om.  Och så nåra  bilder  från hans predikostil.

Livet är  som en påse – tomt  och innehållslöst om man inte fyller  det med  nånting – karameller  till exempel- Det är  som ett sug eller  ett drag också Eller  så här:

DSCN1721Livet är  som en spårvagn – man får kraften uppifrån. Visst skrattade man lite  först men om man tänkte efter en stund  så var nog inte  pastorns  bilder  så dåliga- fundera  själv ett slag.

Jag vet inte om ditt liv  är  tomt på  meningsfullt  innehåll eller om du försöker  fylla  det med innehåll med olika trendsmakande karameller – nyandlighet eller vad det nu kan vara. Ditt liv kanske  känns  kraftlöst och det där  med att få kraften uppifrån kanske  är alldeles för långt borta  från din tankevärld. Men jag vet  säkert om du tittar  med dina inre ögon på bilden nedan så är  det sant  som den säger.

DSCN1723

Har läst  och funderat mycket om vad den här  boken  säger Hittar sanningen om Gud  på varje  sida och i exemplen på närvaro  den ger. Men inte bara i boken  utan också i min egen vardag  och verklighet. I vårt hem  och i vårt liv tillsammans som familj – som gifta i över femtio år. Det finns  en personlig  närvaro genom allt i livets alla  skiften. Det finns  ett djupare  innehåll än karameller  av olika slag. Det finns en kraft – inte bara uppifrån – utan omkring oss och med oss. som helt enkelt är GUDS EGEN NÄRVARO i vårt liv.Den håller att leva på mitt  i stormen.

Det finns en liten  story – barnsligt  enkel i boken. Det är en liten  tjej på tre-fyra år  som säger: Jag vet att Jesus  bor  i mitt hjärta. för  när jag lägger handen på hjärtat så känner jag hur han går omkring  där  inne !  En barnsligt skön känsla – men en verklighet för  den som vågar tro !!

 

 

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s