FEMTIOFYRA FANTASTISKA ÅR TILLSAMMANS !!!

DSCN1254Tänk att det har  gått femtiofyra  – 54 – år tillsammans för  Ingrid och mig. Så här  såg vi ut    för  ungefär  så länge  sen. 54  synnerligen händelserika  och ofta  riktigt omvälvande  och dramatiska år.

Att jag tar upp det just nu beror på att  vi i år har lite jubileums födelsedagar. Vi är  jämnåriga och kan i år  fira  150 år  om vi slår samman våra  siffror. Ingrid  är  något  äldre  så  det är hon som börjar  och sen kommer jag efter – lite senare i höst. 52  av åren har vi varit gifta och firade alltså guldbröllop  för  två år sedan.

Det har varit  underbara år tillsammans.  Visst har vi haft  det mödosamt ibland och har haft svårt att klara olika situationer i livet, men vi har gjort  det tillsammans. Pastorstjänsten har fört oss till olika platser  i  Finland  och Sverige  och flyttningarna har blivit ganska många och mötena  med människor går inte att räkna.

Vi började tillsammans i Finland  med vedspis i köket – kakelugnsvärme i rummen i en jättestor  lägenhet med våra ögon mätt.  Vårt flyttlass dit fickplats i ett hörn i  vardagsrummet. Här  föddes  också vår  son med för min fru  helt obegripligt språk på BB och pappor fick inte vara med – dom var nog mest till besvär.

Men vi har hela tiden  talat om för varandra vad vi tycker. Beslutat om ändringar i vår  tillvaro  med nya  och utmanande tjänster  tillsammans. Jobbiga  perioder ibland  och lättare  däremellan precis  som livet är. Den ”kommunala familjerådgivningen” har vi aldrig behövt anlita eftersom vi haft en rådgivare  på högre ort.

Borgå, Sollefteå, Göteborg, Halmstad, Furudal, Örebro.Siljansnäs , Norrköping, Söderköping, Karlstad. är listan och så Gullbranna där  vi nu finns som pensionärer med sonens familj   med barnbarnen omkring oss.

Tacksamheten över livet. Tacksamheten att få leva med varandra och ha tid för varandra är  det som är  viktigast just nu. 54 år  obeskrivliga, fyllda av liv  och tjänst och nu i  en lugnare takt med vila och tid  för  reflektion. Tackar Gud  gör  vi för  livet och nuet.,

 

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s