Så här fantastiskt skönt blev det !!

DSCN1291Visst kommer du ihåg bilden  jag hade med  gropar  och pelare. Plankor  och ramvirke när arbetet med däcket  började. Lite  lagom rörigt  och ansträngt  och ingenstans att ta vägen under tiden. Nåja  det fanns gott om plats på den  övriga gräsmattan medan arbetet pågick. Nu är  det klart  och vi har ett däck och en skön oas att vara på. Vi har flyttat upp vårt lilla ”Niagara”  och våra krukor med blommor av olika slag och Ingrids  olivträd har fått en hedersplats. Nu är det bara att njuta av det hela.

Känslan av att få se nånting nytt växa fram är alltid  intressant. Vi har sett dom två jobbare  som  ordnat med det hela och sett arbetsmoment efter arbetsmoment. Vår hyresvärd som  satt  igång det hela är  värd all  tacksamhet  för  det han och hans  fru ordnat till för oss.

Så kan man ju också få vara glad över  sånt som händer i livets alla skeden. Det kan vara stökigt  och gropigt  på livsvägen. Man vet inte vad saker och ting kommer att leda till. Kanske man anar  men vågar inte riktigt  tro på sin aning. Så kommer  den där dagen då det som var osäkert  visar sig bli liv  och trygghet igen. Livet går vidare med nya  vyer och nytt perspektiv.

Jag predikade i en fullsatt Gullbrannakyrka  söndags och avslutade min predikan med en påminnelse om vad musslor kan göra.  När  dom får ett gruskorn eller annat skräp innanför sitt skal så blir det en enorm påfrestning och irritation – men det startar också en process i musslan.  Den börjar bygga  ett  skydd runt  gruskornet. Ett skydd som består  av  ett material  som gör gruset till en dyrbar pärla. En process som bara musslan klarar av. Odlade pärlor blir dyrbarheter. Så dyra som liknelsen i bibeln berättar om: En pärlsamlare  sökte efter pärlor. En dag hittade han den fantastiska pärlan och gick bort  och sålde allt vad han ägde och köpte  den.

Det kristna livet med sitt perspektiv  är den dyrbara pärlan. Värd   att  ta emot  – att överge allt  det skräp jag har i mitt liv och vinna den pärlan. Pärlan med evihetsglans.

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s