Exteriör och Interiör!

Det har varit en del husbilder på nätet den senaste tiden. Hus till salu och berättelse om köpare och säljare.. Partiledare och pensionär som tvistar om kontrakt. Huset ifråga verkade inte ha nån fantastisk exteriör men läget var bra. Vi får väl se hur det går. Såg också lite bilder på ett hus som ett par hade köpt, trots dålig exteriör och läckande tak mm men som de nu hade gjort om till sitt drömboende. Husdrömmar kan du se på TV om du vill.

Det finns hus som har fantastiska fasader men som är långt ifrån fantastiska inuti och tvärtom. Hus som ser lyxiga ut och hus som ser pampiga ut och små gulliga hus eller ska vi kanske kalla dem för stugor då och låta romantikens skimmer ta över och så de där alldeles vanliga husen som dom flesta bor i.

Så långt lite husbilder i dagens blogg. Jag bloggar vidare och tänker på oss människor i stället för hus. Vi har ju faktiskt exteriör och interiör också, hur vi ser ut och hur vi är inuti. Ibland stämmer de två intrycken överens men ofta så är det inte så. Man kan bli besviken på tjusiga fasader när man möter det jobbiga som kan finnas innanför. Man kan bli glatt överraskad när man trots en sliten och lite sjabbig fasad kan hitta en människa av guld där innanför.

Man kan inte klassa en annan person efter att ha sett och mött bara den ena sidan av personligheten. Man måste lära känna varandra och få en helhetssyn på den man möter Det kan ta lite tid, men det får gärna göra det så man inte blir besviken eller tappar förtroendet för den man möter. Exempel på detta finns det gott om i Bibeln och i Jesu liv. Han mötte till exempel den utstötta kvinnan vidd brunnen, satte sig ner och bad henne om vatten och inledde ett samtal med henne. Den där kvinnan som alla andra undvek eller hånade, så hon gick helst och hämtade vatten när ingen annan var vid brunnen. Samtalet rörde hennes liv inuti och slutade med att hon blev en ny människa med tro. Du ka läsa hela storyn i Johannes evangeliets fjärde kapitel. Varsamt och stilla gav han henne livet tillbaka.

Kanske borde vi lära oss att inte fastna för fasader av varken glammighet eller dammighet utan vänta och försöka komma innanför allt kallprat. Se att vi och alla andra inte alltid är som exteriören visar. Interiören behöver en design som passar livets olika möten och då handlar det inte om färg på ”själens tapeter” eller den senaste inredningstrenden i den andliga världen utan om själva livet och tron och den verklighet som Jesus erbjuder och bibeln beskriver. Där får vi vara mycket ödmjuka, varsamma och kärleksfulla. Om interiören förvandlas kommer det att märkas också på exteriören.

Detta befaller jag er Förbli i min kärlek och älska varandra såsom jag har älskat er ! Johannes evangeliets 15 kapitel’

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s