Tröttnar tydligen aldrig !!!

Foto0194

Den här blomman köpte jag till Ingrids födelsedag i maj månad. Nu är  det september och den har blommat hela  sommaren och är  fortfarande fräsch och vacker. Heter ”Sundaville” och lovar på infobladet  att blomma  april  till oktober, otroligt men tydligen sant. Den har ju bara fått lite  gödning, vatten  och sol. Visst är  det ett under att  en blomma kan leva  så !

Man blir lite ” avundsjuk ” med tanke  på vad man orkar och inte orkar. Trött är bara förnamnet ibland i våra  liv.  Det hjälper knappast med dom enkla  medel som blomman  fått, visst dom är bra men det behövs nog mer än så  för oss mänskliga varelser. Känner mig ibland  mer än lovligt trött – ja  det gör vi båda här hemma. Det är  svårt att beskriva, men jag tror att du känner igen dig i bilden av ett fullständigt urladdat batteri. ”Skärmen” blir helt plötsligt helsvart  och det hjälper inte  vilka tangenter man trycker på eller hur hårt  och djupt man trycker, det händer bara ingenting. Somliga dagar orkar man inte ens trycka på nån bokstav. Man kan bara  hoppas att nån sätter i sladden till laddaren och att den lilla gröna lampan tänds och signalerar att  laddning pågår.  Så tar det sin modiga  tid innan det märks att något  händer, men nånstans börjar  det glimma  lite grann  och livet börjar  komma  tillbaka. Då är man djupt tacksam  över att livet finns  där trots allt – ett hopp och en framtid. Men visst är  det berg  och dalbana i den vardagliga tillvaron.

Vad är det då man behöver för att orka ”ladda” igen ?  Jag tror att  det är två viktiga  bitar. Närhet och evighet.

Närhet – någon som finns  där med varsam beröring. Någon som ser tangentbordet och tar över när jag själv knappast hittar  bokstäverna och ibland inte ens orkar  leta. Någon som håller  min hand – ger mig en kram – säger ord av kärlek  som befriar mig från alla måsten just då. Så har vi det på hemmaplan efter ett långt liv tillsammans. Så har vi det i den hemgrupp som finns omkring oss i bön och förbön. Så har vi det i  sonen med familj som ger oss den hjälp och den omsorg vi behöver och lever med oss i kärlek  och bön. Genom allt – på ett eller annat sätt.

Evighetsperspektiv är  det andra. Det finns  en värld  som är  större än vår. Det finns en Gud som bryr sig. Det finns en trygghet i att innerst inne ha  en tro – som en bro mellan jord  och himmel.  Vår dotter i Karlstad som vi Skypar med varje vecka. Hon finns på ett gruppboende med all den omsorg hon behöver. Hon talade om vid  vårt förra samtal att hon talat med Jesus att han skulle skicka en ängel till oss i Gullbranna – med hälsa och kraft.

Så bekymra er inte för  morrondagen, det finns en kraft och ett liv. De gamla psalmen – Blott en dag ett ögonblick i sänder, håller att gnola på  !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s