KRIG – VÅLD OCH DÖD!

Jag har tänkt blogga i flera dar, men har inte orkat efter att ha läst och sett nyheter på olika sätt. Hade tänkt lägga upp nåra bilder från det grymma kriget och nån bild på den som styr det hela, men det funkar inte. Brinnande byggnader offentliga och bostadshus, sönderskjutna hus och fordon är ju inte nåt att se och bilder på det finns överallt. Människor i tårar och skräck finns det också i mängd och alla vittnar om rädsla och oro. Flyktingar mest kvinnor och barn som lämnar allt – make, hus och liv som det borde vara det är bara grymt att se. Behöver inte lägga upp dem på bloggen – du har sett dem ändå. Alla kanaler beskriver ju det fruktansvärda kriget. Kan bara ta med dessa människor i min bön. Såg en kuslig siffra – det handlar om 7,5 miljoner barn som upplever dessa fasor och kommer att ha sår i sitt inre hela livet. Som barn upplevde jag flyglarmet, mörkläggningen och skyddsrummen dit vi fick ta oss när larmet gick, såg dom ryska planen flyga över oss i min hemstad och upplevde även direkt bombning i stan.

Tänkte också ha med en bild på honom som startat och styr hela kriget men kände ¨- inte i min blogg ska det ansiktet finnas. Makt är tydligen det enda som gäller – hur mycket man förstör och hur många som dör har ingen betydelse bara ”min planering håller”! Medmänsklighet, humanitet och vanligt folkvett – inte på tapeten.

Är vi kanske inne i bibelns sist bok Uppenbarelseboken- kapitlen 21 och 22 låter som nyhetsrapporteringen på våra TV kanaler.

Kärleken finns i alla fall inte hos ryska makthavarna det är bara våld och död som kan föra vidare och då är det kriget som gäller för att vidga gränserna för att vara stor och mäktig.

Vi är ju bara människor på en liten glob och enda sättet att kunna leva tillsammans är att älska varandra och leva tillsammans.

Jag kan rekommendera Jobs Bok kapitel 11 verserna 17 – 18 Ber om frid och helande över en trasig värld!

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s