GOTT NYTT ÅR – FÅR JAG VÄL SKRIVA!

Nyårsklockan hänger som vanligt på sin plats. Den har funnits med oss i många år nu. När jag var liten gjorde mamma jul och nyårsklockor i rött kräppapper och så hängdes de upp i girlangerna som gick kors och tvärs över taket i vårt vardagsrum. Men klockor skulle vara med. Visst går det fort med alla helger och allt de innehåller. Nu är det nyår ett tag och då försöker man stanna upp ett tag och tänka på det år som gått och vad det innehöll. Sen sitter man i förväntan framför TV:n i kväll och väntar på klockornas ljud – tolvslaget i alla fall. Vet inte hur ditt år har varit men säkert dyker det upp några starka minnen hos både dig och mig.

Hittade en gammal bild i datorn.

Det är Ore kyrka i Dalarna och en Kurbits och en psalmtext

Texten får du här: Från år till år, från dag till dag, Hans omsorg jag fått röna. Jag älska lärt Hans rikes lag, Hans tempelgårdar sköna.

Det är nog raka motsatsen till alla nyårsfester och jippon som dominerar dom närmaste timmarna. Visst ska vi fira och vara glada och tacksamma för det år som ligger bakom även om det präglats av restriktioner på grund av pandemin och allt annat. Det finns säkert ljuspunkter i ditt gamla år också. Jag fastnade för ordet OMSORG i texten. Undrar hur året sett ut om inte omsorgen funnits där från himlens sida men genom vänner som brytt sig extra mycket om oss och hur vi haft det. Omsorg är inte smällare och raketer utan varma och goa kramar från vänner som har tid att lyssna och engagera sig. Det kommer ett nytt år som kanske skulle behöva rubriken OMSORG för oss alla. Ibland behövs det pytteliten omsorg för att förändra en känsla eller tanke Andra gånger behövs det säckvis med paket av omsorg för att göra livet bättre för någon som i sin ensamhet behöver det. Buller och bång skapar bara hörselproblem, men en stilla omsorgsfull viskning kan kännas som ett lyft in i tillvaron igen.

Det behövs kanske bara en kram eller en smekning som tillägg till din och min önskan om ett GOTT NYTT ÅR Kanske värt att våga pröva när du känner att det behövs. Jag tror fortfarande på under med ljus från Himlens rike!

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s