Inget palats precis – eller….

Jag är inte nån träsnidare, men för många år sen gav mig på uppdraget att göra en julkrubba. Den har följt oss i alla år sen dess. Stallet och figurerna inne i det har jag snidat. Josef och Maria och barnet i krubban och åsnan i bakgrunden blev det av mitt snideri. Har haft dom i närbild i flera år och nu blev det såhär.

Låt mig citera en av mina favoriter i författarskaran -Max Lucado, så här skriver han: Tänk om Josef och Maria kommit i päls, haft egen chaufför, mängder av bling-bling och all status i världen.. Tänk om Gud hade förvandlat Betlehem till något i stil med Hollywood inför Oscarsgalan: röd matta, kamerablixtar och änglar som intervjuar det kungliga paret: Maria Maria du ser himmelsk ut!

Men det blev inte så.

Han kom inte med pompa och ståt. Han kom in i den verklighet som skulle kunna beskrivas som din och min vardag. Du och jag lever i en vardagsvärld, Vi har räkningar som ska betalas och vi måste tjäna pengar till dem och så har vi allt det vanliga omkring oss, laga mat. gå och handla, städa och bädda sängar. Våra ansikten kommer inte att synas på omslaget till nån veckotidning och vi väntar knappast nåra telefonsamtal från kungliga slottet eller Vita huset. Ändå har vi också vår julberättelse att dela med oss av. Den säger att Gud kommer till den vanliga värld vi lever i med glädje och frid – helighet och välsignelse. Tänk att få leva så med en himmelsk omsorg som skyddar och bevarar oss och som vi får dela med oss av. när vi önskar varandra en GOD JUL . Det finns en verklighet bakom dom enkla orden. Han Jesus som är julens viktigaste gestalt – han står hos dig beredd att ge dig en varm och god kram som ger dig frid och vila från all stress med allt det där andra som finns i våra egna skapade jultraditioner. Han klarar av att lysa igenom tomtar, mat och klappar och alla måsten vi dras med just nu.

Öskar dig en rikt VÄLSIGNAD HELG!

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s