MITT I ADVENT OCH SNART JUL!

Det är ganska länge sen jag målade den här tavlan efter en gammal, dalmålares original. Om jag minns rätt så hänger oroginalet i Leksand. Det var en utmaning att ge sig på det jobbet – men min målning hänger nu hemma hos oss över sängarna i sovrummet. Du ser temat och bibelhänvisningen.

Fyra söndagar i Advent med följande teman. Ett nådens år. Guds rike är nära. Bana väg för Herren, och sist Herrens moder. Sen är Advent över och det blir Jul och det första jultemat är, DEN HELIGA NATTEN! Man ser inte mycket av dessa teman på köpmarknader eller varuhus. Men man rusar ”pandemibefriad” och köper så mycket man hinner. Det lär nog bli nya rekord detta år med fysiska butiker och en alltmer expanderande näthandel – Hjälp oss att se klart på vad vi gör och vad vi firar

Kanske signatur melodin i stället blir – Hej Tomtegubbar låt oss lustiga vara

Nåja- jag ska inte överdriva, det finns ju en viss glädje i att släppa loss når det verkar finnas plats för det, Men det borde kanske finnas en gnutta eftertanke i julhetsen. Advent vill förbereda oss på att se det verkliga innehållet och ta det lite lugnt (det finns ju faktiskt en del restriktioner) att följa i denna tid.

Kanske det skulle vara nyttigt att stanna upp och tita på blommorna en stund

Här får du en Amaryllisbild som en symbol för den glädje, frid och välsignelse jag önskar dig i Advent detta år, Så ser vi fram emot en julhelg med all den FRID som hjärtat kan rymma.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s