ADVENTSTID MED LJUS AV ALLA SLAG

Det pyntas i alla fönster med ljus i stakar och ljus och blommor överallt. Det ger en stämning som man känner igen efter alla år. Men just nu är det en helt annan stämning som råder Det snöar och blåser så man är glad att få vara inne i värmen. Jag har ingen Adventsbild med i bloggen denna gång du får njuta av de verkliga intryck du har i din närhet ju Bilden här ovanför kom med mest på skoj. Jag tog den för nåra dar sedan medan Adventspyntningen började. Man plockade fram allt det vanliga från lådorna i förråden och började placera ut allt det vackra man har.

Men tittar du noga på bilden så hittar du en stapel med hjul vid en av dörrarna. Jag kan inte påstå att det är en dekoration precis men de finns med i HJULpyntningen i alla fall. Kunde inte låta bli att leka lite med orden Jul och Hjul.

Ankomsten som vi firar i Advent med Jesu intåg i Jerusalem ridande på en åsna behövde varken ljus eller hjul – det blev palmkvistar och mantlar på vägen där Han kom medan tusentals Människor sjöng och ropade Hosianna David son, Välsignad vare han som kommer i Herrens namn.

Så klingar den sången i våra kyrkor och kapell också i år

Önskar dig en glad och skön Advent !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s