STRÖMMARNA AV VATTEN!

En liten promenad i parken där vi brukar gå. I dag var det helt annorlunda – inga glittrande vattenstrålar, inget fontänbrus – allt var tyst och stilla och bassängen tom- lite konstig känsla men en påminnelse om att vintern och kylan närmar sig, Parkförvaltningen har varit framme och stängt tillförseln av vatten och nu är det tomt.

Om man vill fundera lite grann på detta och använda bilden som en liknelse i det verkliga livet så kan det bli så här. Vissa perioder i livet är som högsommardagar. Det lever och glittrar och sprudlar av liv hela tiden men så händer det nåt som känns som att något eller någon har skruvat igen kranen och livet blir helt annorlunda – tomt och torrt och inget glitter eller liv nånstans.. Du känner säkert igen dig i den beskrivningen – när du grunnade på livsfrågorna och kom med alla dina varför detta och varför just nu?

Det hjälper inte med att säga det går över – det kommer en vår igen och så en ny sommar. Parkförvaltningen vet att allt kan bli som vanligt igen om man skruvar på rätt kranar. Men så enkelt är det nu inte IRL. Det finns inga kranar att skruva på som ändrar själva livet.

Men det kan vara så att den jobbiga sits du går igenom ska få dig att ändra din synvinkel och se åt ett annat håll än den tomma bassängen. Att få en glimt av en annan värld – ett annat sätt att se på livet. Jag lyfte blicken och riktade kameran lite längre upp och fick den här bilden.

I den bilden hittar du flera vägar åt olika håll och en bro som bär över ett hindrande vattendrag. Kanske du behöver lyfta blicken mot himlen och be att få se de möjligheter som finns i din tillvaro när det bara känns tomt och meningslöst. Livet kan bli annorlunda och fyllt av mening och innehåll igen.

Får jag utmana dig med ett bibelord? Jag anger bara stället så får du leta upp det själv om du vill, Johannes evangelium kapitel 14 vers 6.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s