KJHD är en alldeles ny kod för mig!

Hela vårt liv är ju fyllt av koder och lösenord. Har man glömt en kod så kommer man inte dit man vill. Ibland är det väldigt förargligt även om man kan få tillfällig hjälp. Både lösenord och koder ska ju helst vara lite finurliga så det inte är så lätt att komma på dem.

Koden i rubriken finns i en bok som jag läser igen, den heter ” Gud är närmare än du tror” författare John Ortberg. Jag läser den med glädje och nu fastnade jag i koden. Koden kan tolkas Kan Jag Hjälpa Dig? Det är nog en kod vi borde använda lite oftare som ett lösenord till att komma nära varandra och nära Gud. Jag citerar nåra rader ur boken.

När du ser någon som som du älskar ska låta Gud älska dig genom den personen. När du stöter på någon som är jobbig ska du lyssna på Jesus som säger: Kom till mig ni alla som arbetat er trötta! Då ska kärleken till de människorna. kunna bryta igenom. När du ser någon du inte känner ska du använda koden KJHD.

Och så räknar han upp en massa tillfällen där koden behövs mellan oss kända och okända. Man skapar ju kontakt med ett stilla Kan jag hjälpa dig ? Man frågar inte: en massa konstiga frågor utan bara detta öppna KJHD som kan öppna de mest låsta dörrar.

Visst finns det tillfällen i ditt livs historia där du mött människor som du vet haft det jobbigt och du har stått där med frågan: Vad ska jag säga? Vad ska jag göra? och så blev det ingenting av det hela och du gick förtvivlad vidare för att du inte vågade eller visste hur du skulle komma in i situationen. Kanske koden KJHD hade varit en väg. Pröva nästa gång och med en bön innerst inne om hjälp för ett fortsatt samtal! Jesus själv frågade ibland människor i nöd och sjukdom – Vad vill du att jag ska göra för dig? Han behövde ingen kod, Han visste ju precis hur det var, Han var ju närmare dem alla med himlens makt till sitt förfogande. Den makten är fortfarande i Jesu händer men i kan förmedla den när vi fått svar på KJHD.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s