ÄNTLIGEN FRAMME FÖR ETT INLÄGG!

Nu är det på tiden MED ETT NYTT INLÄGG på bloggen. Har inte haft ork helt enkelt att fixa det. Kan bara anföra hälsoskäl till dig som varit ute och kollat bloggen och inte hittat nåt nytt på ett tag. Tänker inte redovisa nån hälsojournal bara konstatera att det har blivit och blir ett antal besök på vårdcentraler och spec.mottagningar. Nog om detta – men det får vara en förklaring till att orket inte klarat att sitta vid vid datorskärmen och skriva – här kommer ett litet inlägg bara för att hålla kontakten med dig som följer bloggen.

Det här är en av mina favoriter när det gäller stunden av andakt och stillhet varje dag – han är verkligen skön i sin skrivning. För ett tag sen läste jag följande rader :

Kalla oss ett snabbt samhälle, ett effektivt samhälle men kalla oss inte ett personligt samhälle. Vårt samhälle är konstruerat för isolering. Vi har hörlurar när vi tränar. Vi kommunicerar med mejl och sms. Låt alla andra leva genom datorer och tangentbord men Gud har tänkt annorlunda för vår gemenskap.

Långt innan den kristna församlingen hade kyrkor med ritualer och predikstolar hade man kök och matbord. Grupper med soffor och stolar där man kunde sitta tillsammans och dela livets verkligheter med varandra.

Kanske är det just i den lilla gruppen med de vänner som vi verkligen känner att vi kan möta på det personliga sättet, som bördor lyfts av och svårigheter delas på det där påtagliga sättet så man känner hur livet blir lättare att leva. Grupper där vi kan andas igen och ”kraven” vi känner lättar och vi får en ny glädje i vardagen.

Jag tror att det är det viktigaste för oss att se och höra varandra och ge en kram – som kan bli tillåtet nu igen.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s