POLITISKT ”KAOS”?

Jag brukar inte skriva om politik i min blogg men den här gången var det svårt att låta bli. Jag hade pausat ett tag från bloggen på grund av värmeböljan. Hjärnan fungerar lite sämre när det är 30 grader varmt – ja man kan ju skylla på det i alla fall, men nu får det bli nåra rader.

Nu har vi samma gamla statsminister och samma gamla regering trots misstroende och talmansrundor. Hade väl inte väntat nåt annat heller trots Sveriges mäktigaste kvinna åtminstone nåra timmar efter att till och med fått hålla tal i TV i raden av partiledare och funktionärer. Det blev samma Kakaba..kad i alla fall. Recept rödgrön röra. Kan inte låta bli att fundera på hur mycket av detta som var uträknat i förväg av den som makten haver och kallt räknar med att behålla den till varje pris. Media målade ut ett väldigt kaos och förhandlingar dygnet runt och att det inte gick att få tag på nån som kunde svara på frågor om hur landet låg till. Tja jag kanske var lite ironisk nu men ändå långt ifrån det politiska språkbruket. Har ju själv varit lite inblandad i det politiska livet under min tid som kommunfullmäktig ledamot, men det var länge sen..

Nu ska alltså en nygammal regering tillträda efter sommaren och då kommer nästa fallgrop eller tröskel om det är bättre beskrivning. I den frågan kan man nog prata om kaos eftersom flera partier som stöder regeringen har åsikter tvärs emot varandra. Statsministern har sagt att om han inte får igenom sin budget så avgår han. Hoppsan – det finns nog en plan i detta också som gör att han kan sitta kvar till nästa val, men sen…… vet vi ingenting.

Det här min vän är ingen lysande politisk krönika, bara lite funderingar i det egna hjärnkontoret.

Jag tror ur mitt personliga perspektiv att det är absolut nödvändigt med en massa böner i den politiska situationen. Det räcker inte med att ha en grupp som heter KD i riksdagen – ingen aning om de möjligen har bönemöte i gruppen ibland.

I Svenska kyrkans liturgi ingår bön för landets ledning (kyrkobönen i högmässan) men det räcker nog inte heller. Vi borde nog var och en ta med detta i våra böner!

Önskar dig en skön sommar – varifrån det än blåser!

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s