MIDSOMMAR – BRÖLLOPSTID!

Visst är det så, för vår del var det sant Den 22 juni för 59 år sedan var det vårt bröllop och det har vi firat denna vecka med blommor och mat och lite prat om minnen från den tiden. Platsen för vår vigsel var Åmål. Pastor Gunnar Eriksson vigde oss och Ingrids bror Gunnar sjöng i kyrkan. 59 år är en ganska lång tid kan man tycka och det är det faktiskt – men kärleken har hållit genom alla år och håller än. Bilder från vårt bröllop har vi visat på nätet förut – du kan bläddra i gamla blogginlägg om du vill. Nu ser vi ut så här.

Här sitter vi med vårt andra barnbarnsbarn – Lilla Alva som nyss har fyllt ett år. Det är ju ett tag sen den här bilden togs. Nu står hon på egna ben och charmar alla i sin närhet tillsammans med stora syster Emilia som nu är 2 och ett halvt år.. Det är märkligt vad tiden går fort. Ibland funderar man på hur länge vi varit med i tillvaron, men vi är tacksamma och lyckliga tillsammans och lever i tidens NU OCH NJUTER AV DET. Pandemin har väl gjort att tidskänslan kan vara förändrad. men det får vi leva med.

Jag lägger en ensam blomma i bild här. Ibland måste man stanna upp en stund också i all midsommarens blomsterprakt och se och minnas underbara ögonblick som gav nåt nytt i den vardagliga tillvaron. En blomsterpunkt mitt i allt det stora. Krukan här ovan har vi haft i många år, vi ser den knappt ibland, men utan att vi märkt det så kommer det en knopp för femtielfte gången och så slår en blomma ut igen. Visst har du såna minnen också som bara dyker upp och du ser för ditt inre öga – detaljer och tecken som fyller dig med ljus och värme.

Så är det också med den vardagliga tron i ditt liv, den finns där hela tiden, men så kommer det en bild eller en versrad ur en sång och det lyser till av ett bibelord eller en stund i kyrkan där allt var så stilla och det är som om du fått en ny syn på ditt liv och din dag. Jag citerar en sång jag gnolar på varje dag just nu. ”Hör Hans röst, tala frid som ej världen kan ge. Frukta ej, tro Hans ord – Han ska regera till slut”

Ha en skön midsommar och alla dagar av semester och sommarglädje.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s