SNABBA FÖRÄNDRINGAR!

För fem dagar sedan såg inte torget i Laholm ut på detta vis. Huset där Synsam fanns brann i en häftig brand. Taket är borta och brandkårerna lyckades hindra spridningen till de närliggande husen med att kyla ner deras fasader med vatten. En fantastisk insats Men Synsam finns inte mer. orsaken till branden är ännu oklar – undersökningar pågår. Men torget är ju inte detsamma som det var och vad som ska hända nu är väl ännu inte klart.

Så här ser det ut just nu. Inga människor skadades. Det blev ”bara” materiella skador som givetvis går att ersätta med nytt. Men pengar och försäkringar kommer givetvis att behövas Snabba förändringar och en hel massa beslut som ska tas. Visst är det väl lite chockartat när sånt händer mitt i den lilla stadens centrum och lite folkvandring blev det för att titta på förödelsen Jag hade tänkt beställa tid hos optikern men det får bli på annat håll nu

Det var lite dramatik från lilla Laholm denna gång, Dramatiken måste ju bli jättestor för dem som direkt berörs av detta.

Det kan ju bli ganska mycket dramatik i våra privata liv också Kanske inte med eld och lågor men det finns så mycket annat som kan komma plötsligt över oss och vi måste få hjälp med det svåra just då. Kriser av olika slag, sjukdom och död, sorg som drar ner oss i djup depression, arbetslöshet, ekonomi i kris – ja listan kan göras lång. Vem ska jag larma? Var kan jag få hjälp? Varför, varför och åter varför händer detta just nu.

Jag kommer ihåg en händelse från min barndom. Uthuset på gården verkade börja brinna och jag fick i uppdrag att springa till närmsta brandlarm. Nerverna på spänn och jag krossade glaset och tryckte på knappen och en brandman svarade. Jag förklarade vad det var och han svarade med en lugn och trygg röst med dialekt från orten – brinder he mytji räcker he med ein bil. Jo sa ja om du tar 3ans bil som har vattentank. Allt löste sig.

I livskriser kan vi larma med knäppta händer och säga: Gud jag behöver dig nu. En lugn och trygg röst skapar frid som inget i världen kan ge. Se jag är med dig alla dagar……nätter också. En famn öppnar sig för mig ”och jag finner ro”!

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s