DET KOM ETT BREV……..

Brev finns det av många slag. Bara nåra förslag, reklambrev, personliga brev, kravbrev, kärleksbrev, ja raden kan göras hur lång som helst men det får räcka så här. Känslan när man öppnar ett brev kan vara väldigt olika, ivrigt rivande av kuvertet för att få tag på innehållet eller en stund av fundering över vad kan det här betyda ?

Vi fick ett brev f/ör ett par dar sen. Vitt kuvert lite större än det vanliga man använder för brev och dessutom vadderat som kunde avslöja att det var nåt ömtåligt i innehållet. Vi öppnade utan att ha läst på adressat eller avsändare och ut ur kuvertet kom en hel rad med blommor, Majblommor av alla slag. Stora och små i härliga färger. Då började vi kolla kuvertet och såg att avsändare var Majblomman och så läste vi adressen och där stod Gammelfarmor Ingrid Nylander och så givetvis adressen. Då klarnade mysteriet. Barnbarn och barnbarnsbarn i Malmö måste vara avsändare som köpt blommorna och så har Majblomman skickat dem till oss. Det var väldigt roligt att få en sån blomsterprakt i brevlådan. Vi fick blommor och den betalning som gjorts för dem gick för att motverka barnfattigdomen i Sverige.. Nu funkade det så här digitalt. Tidigare år har våra barnbarn sålt majblommor vid hembesök och uppnått rekordsiffror i antal sålda blommor.

Det kom ett brev var rubriken. Numera blir det mindre och mindre antal brev på papper och i kuvert med porto. Brev i dag kommer oftast på skärmen eller som SMS i telefonen. Jag måste säga att det är inte riktigt samma känsla att knappa sig fram till en text bland alla andra texter som att sprätta upp ett kuvert och ta fram innehållet och veckla ut det och läsa kanske till och med skrivet för hand med personlig och igenkänd stil. Kanske har du en bunt med brev med sidenband omkring som en dyrgrip i din minneslåda.

Så finns det ju brevsamlingar i pärmar som man kan återvända till med att bara bläddra. Du kan ju pröva med att ta fram din bibel och leta rätt på breven i den. Jag kan rekommendera 1 Korintierbrevets 13 kapitel. Ett fantastiskt kärleksbrev direkt från himlen till dig och mig, Det behövs inget vadderat kuvert omkring det som säger; STÖRST AV ALLT ÄR KÄRLEKEN, Bläddra och läs, det är inte tänkt med sidenband omkring utan som en läsning när din vardag kan kännas jobbig och tung.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s