LÅNGFREDAG OCH PANDEMI!

ISOLERINGEN börjar bli lång i denna pandemi OCH DAGARNA FLYTER PÅ i olika takt. Ibland bara försvinner dagen och ibland verkar den aldrig ta slut men det är väl så när man lever i en bubbla som isolerar en från samhället och kontakterna man brukar ha. En ljuspunkt för oss är att vi nu är vaccinerade med dos 2. Det innebär ju inte att allt blir som det var förut men det ger en liten känsla av trygghet mitt i all tråkighet. Leva med samma försiktighet är ju klokt i alla fall.

FHM och Tegnell varnar ju allvarligt i den ökade smittspridningen och ser riskerna i att man börjar slappna av från restriktionerna. Det känns konstigt att det finns dom som inte bryr sig utan samlas till fester och jippon med smittrisken nära inpå. Det finns ju också en del som påstår att det hela med Corona bara är ett påhitt som man bara kan demonstrera emot med plakat med texter om lögnen. Fattar inte hur man kan tänka så när en hel värld har smittan och människor dör i Corona. Man borde ju höra och se den underbara vårdpersonalens ansträngda jobb och känna med alla dem som får sina operationer av livsnödvändig karaktär uppskjutna i månader – nej klok blir man inte på detta.

Nog om pandemin och covid. Nu ska du få ett nytt ord lite långt men fullt realistiskt. SEKULARISERINGSPANDEMI det är en sjukdom vi haft länge i vårt land. Den sprider sig mer och mer och kommer i nya mutationer Precis som i pandemin så sprider den sig när man inte följer reglerna utan tror att man har absolut rätt och inte påverkas och dessutom odödlig om man nu vill ta i lite extra. Sekulariseringspandemin angriper allt det som har med tro att göra. Den vill göra kristendomen så betydelselös som möjligt. Det där med kristen tro det är väl ändå bara påhitt – trots att det finns miljarder människor runt om i världen som lever i tro på den person – Jesus Kristus – som är huvudpersonen i Långfredagens drama på Golgata kulle för över 2000 år sedan och fortfarande ”smittar” människor med en tro som kan förändra allt, både Långfredag och vanliga dagar. En tro som bär i alla livets förhållanden.

Jag har jobbat som pastor sedan år 1962 och mött människor av alla slag och i alla åldrar som vet att det här med Jesus är sant. Jag har mött det i vårt eget familjeliv med konkreta bönesvar, ingripanden som inte kan förklaras på annat sätt än med tro och bön. Jag har faktiskt vid ett tillfälle i en sjukhussäng vaknat upp från nästan döende med bedjande människor omkring mig Personal på avdelningen kom in och undrade: Vad har hänt här?

Sekulariseringspandemin kan hejdas om vi vågar berätta vad vi tror på och vad det betyder. Långfredagen var inte slutet – det kom en ”tredje dag, uppstånden igen ifrån de döda!”

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s