LIVSMELODI -HAR DU EN SÅN?

Mellon är över och en mycket stor del av svenska foket satt i TV-sofforna hela långa lördagskvällen med frågan . vem vinner ? Melodierna avlösta varandra i rask takt Dekoren och kläderna likaså och så blev det TUSSE som ska tävla för Sverige i Rotterdam och vi önskar Lycka till!

Min tecknade bild här ovanför har inget med Mellon att göra. Det är bara en man och hans fiol på en spelmansstämma en gång för länge sen i Dalarna. För mig stämmer den bättre med ordet Livsmelodi. Det finns ingen dekor och inget band med musik och ingenting annat egentligen bara en person och ett instrument.

Sånt är livet för dom flesta av oss. Vanliga grådagar utan glitter och färg kanske. Inga mikrofoner och förstärkare så vi kan göra oss hörda i mängden. Publiken växlar som vanligt, ibland många omkring oss, ibland är vi bara solo eller som nu i karantän på många håll. Och så tycker vi ofta att människor omkring oss tycker att vi ska göra på det sätt som dom gillar för att vi ska få godkänt i livets konsert.

Det jag vill komma fram till i dagens inlägg är att du ska vara dig själv och spela din livsmelodi. Se bara till att du får instrumentet stämt så du klarar livets olika tonarter. Du kan inte med all din uppfinningsrikedom skapa nåt slags kulisser omkring dig du har bara verkligheten att spela i och leva i. För mig är min tro den styrka jag har. Jesus som själv gick våra vägar och gator och gav oss allt vi behövde för att kunna leva innehållsrikt och i kärlek. Han vill vara regissören i vårt liv och stämma vårt inres instrument för de olika tonarter vi möter.

Psalm 256 i psalmboken. Ett litet utdrag:” Var inte rädd det finns ett hemligt tecken, ett namn som skyddar dig nu när du går. Din ensamhet har stränder in mot ljuset. Var inte rädd i sanden finns det spår”

Din livsmelodi kan byta tonart i en stilla bön till Jesus Kristus – Kristen tro ger liv och kraft mitt i all röra och vilsenhet.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s