BARA ETT LITET FRÖ !

För ett tag sen läste jag om ett litet frö, ja det minsta av alla – senapskornet. Det finns omnämnt på tre ställen i Bibeln. 2 gånger om att det sätts i jorden och växer upp och blir den största av örter och himmelens fåglar bygger sina bon på dess grenar. 1 gång i mening att skapa tro – om du har tro som ett senapskorn kan du flytta berg inte nödvändigtvis bokstavligen men klara av stora berg av bekymmer. Vi kanske säger – det vågar jag inte tro eller så stor tro har jag inte och då ser vi tron som vår egen prestation. Jag vill påstå att tron är en gåva att förvalta och sen får den växa i oss eftersom. Du har dom allra bästa förutsättningar till ett rikt liv om du har ett senapskorns storlek på din tro det är där det börjar.

Låt mig ta dig med i en upptäckt av ett senapskorn. Jag har prövat det efter att ha sett det på riktigt. Vill du pröva själv så ta rätt på en burk med kryddad gurka. I den finns det gula runda frön som k an tänkas vara senapsfrön – så trodde jag och det är både rätt och fel På ett tips från en kunnig kvinna jag mötte gjorde jag följande. Jag tog upp ett gult frö ur burken, torkade av det och la det på ett vitt papper. Skar upp det med en vass kniv och vad händer? Ut ur det gula skalet ramlar en massa pyttesmå frön och nu kan vi tala om små frön De gör skäl för namnet det minsta av alla frön, men har kraft i sig att växa till en rejäl buske med grenar med plats för fågelbon.

Min vän om du tycker att din tro är liten och svag så kan jag berätta för dig att den når upp till himlen med den inneboende styrka som den fått av din längtan efter Gud och ett rikare liv.

Det är helt och hållet en fråga mellan dig och Gud. Han vet hur mycket du klarar och han bygger vidare på din tro en liten bit i taget. Han känner alla dina behov och är beredd att fylla dem. Du kan så småningom få uppleva både rika grenverk med boplatser och fågelsång. Det som just nu känns trasigt och dåligt kan bli helat och skönt när du lever med ditt ja till Jesus och använder bibel och bön för att förstå mer av detta underbara mysterium som tron är-. Du behöver en gemenskap med syskon som tror och kanske en mamma eller pappa i tro, som gått länge på vägen.

VÅGA TRO MED DIN LILLA TRO OCH DU SKA SE ATT DEN VÄXER OCH GER LIVSKRAFT FÖR VARJE DAG !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s