KLIMAT UTE OCH INNE!

KLIMATFÖRÅNDRINGAR – det är väl ett ganska tråkigt tema. Vi börjar snart kunna vad som väntar och vad vi har att göra för att undvika det värsta, Dom senaste dagarnas väder har varit precis tvärtom mot vad prognoserna har lovat. Vi hade tänkt oss en skön promenad i vårsolen de två senaste dagarna men det gick inte alls det. Väderprognoserna lovad full sol mellan kl 9 till 17 men det var ”Fake News” molnen skymde solen och dimmorna svepte in med en iskall vind så det gick inte alls som planerat. Vi får väl vänta och se hur det blir – vår på gång eller ”råkall iskyla”. Man kan inte lita på väderlekstjänsten verkar det som. Det var lite klimat ute som det ser ut nu.

Klimat inne då ? Hur är det med det? Ja om du tänker inomhus så är det helt perfekt hos oss, men om du går ännu längre in i folks medvetande och tänkesätt så ser det ut att bli kallare och kallare, iskyla och snålblåst verkar bli vanligare och vanligare. Följer du klimatet på nätet så blir det råare och hårdare hela tiden. Man är ju anonym om man vill där och kan säga – klaga – antyda- hota, ja till och med mordhota eller antyda de mest odrägliga handlingar med synnerligen otrevliga fraser och skrämmande språk.

En forskare i covid i relation till barns hälsa, fick så starka hot mot sig och närstående att han gav upp sin forskning. Betydelsefull forskning för att kunna förstå en sjukdom som vi inte tidigare haft. Han varken orkade eller riskerade att gå vidare i sin uppgift på grund av hoten.

Bara ett exempel ur högen. Det finns alltså ett antal människor ute på nätet med den märkliga inställningen – om du inte tycker och tänker som jag vill så ska jag se till att du råkar illa ut. Prata om RÅKALLT KLIMAT- det känns illa när det blåser på det hållet

Om man ger sig tid kommer man snart att upptäcka alla dessa tvärsäkra elakheter som florerar tätt i alla tänkbara nätbitar.

Undrar ibland om man har tappat bort en del ord i svenska språket eller åtminstone innehållet i orden. EX: Respekt, hänsyn, omtanke, generositet, vänlighet…… och många fler. Det verkar som om råkylan har frusit bort all värme och sol eller också omger sig en del med moln som man kan flytta efter behag så man begränsar både insyn och utsikt’ Det finns inte bara en medicinsk pandemi. Det finns en pandemi som är värre ändå och det är hotets och hatets och kärlekslöshetens svåra och smittsamma sjukdom.

Vi borde nog fundera på hur vi umgås med varandra i väntan på att vi ska kunna krama om varandra igen. Det kommer en vår och en sommar ute – inne också om vi vill!

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s