YNGST OCH ÄLDST !

Födelsedagsfirandet är nu med god marginal avklarat. Något märklig känsla att helt plötsligt inse att man är äldst i släkten, nåja med viss marginal, min älskade Ingrid har ett halvår mer i bagaget men det märks ju inte alls.

Här sitter jag med det yngsta barnbarnsbarnet (smaka på det fantastiska ordet) i famnen och hon Alva är bara fem och en halv månad. Prata om ögonkontakt och gemenskap över så många år. För oss äldsta är det bara att njuta de stunder vi träffas. Prata om höjdpunkt på 81-årsdagen. Storasyster Emilia fyller två år på söndag

Vi som är äldst har förmånen att få följa barnbarnsbarnen med rikliga mängder foton och videosnuttar som föräldrarna förser oss med och ger oss en innerlig och rik glädje varje gång det dimper ner ett kuvert med bilder – det tackar vi för med digitala kramar. Vår ålder och begränsningarna som pågår just nu gör det omöjligt med resande mellan oss och då blir det glädje över varje hälsning per post eller internet.

Livet och livets gång är en förunderlig historia. Minnen – nutid och kommande dagar är det stora paketet och den stora gåvan vi lever med just nu .

Så har jag fått dela med mig lite av den glädje vi känner inom oss trots isolering i dessa tider. Det är nåd från ovan att få vara med ett stycke till på vägen genom livet.

Återkommer snart med lite funderingar om livet i telefonen och den allestädes närvarande men i år lite annorlunda julbrådskan. Välsignelse över ditt liv mitt i allt kaos!

Det blev bara nåra korta men nog så betydelsefulla rader denna gång.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s