HÖSTEN ÄR HÄR -PÅ RIKTIGT !

Höstfärgerna är otroligt vackra. Trädens löv lyser i alla tänkbara nyanser. Tar man en promenad och försöker ta vackra bilder så vet man inte vilka träd som är vackrast och så låter man bli. Men vi har tagit en och annan promenad i vår lilla stad och njutit av allt vi ser på nära håll.

Torget i lilla Laholm har varit en plats där vi suttit i nån av bänkarna och njutit. Inga betongklossar har saboterat bilden, bara gamla mysiga hus och så statyerna i fontänen. Dom har visserligen vintervila just nu eftersom det inte längre är nåt vatten som brusar omkring dem.

Tre gestalter är det som står där. Laxpojken – Forskarlen – Kärleken. Skulptören heter John Lundqvist och de gjordes 1933. Vackra är dom och dom står där i vattenströmmar på sommaren och utan forsens ljud under vintern.

Promenaddagen vi tog de här bilderna var det inte nåt myller av folk på torget och det var bäst så . ingen behövde känna sig obekväm på bild. Det kan vara folk på stan också och till och med lite svårt att hitta P-plats om man kommer med bilen. Äkta hantverk finns det också – det sitter ofta en korgmakare och flätar korgar i olika storlekar och försöker sälja sina produkter till dom som går förbi.

Se där lite småstadsidyll som vi numera har förmånen att leva i – mysigt och nära.

Vi känner oss hemma både i bostad och stad, det kanske du har förstått med bilder både från bostaden och inte minst stadsparkens promenadvägar. Vi möter ju faktiskt också en del bekanta ansikten på stan och folk i allmänhet hälsar väldigt vänligt på oss och känner tydligen igen paret som kommer med rollator och stavar och sitter och vilar på bänkar som finns. Igenkänning och hemkänsla är viktiga ord. Verkligheten i dom orden har landat hos oss på ett skönt sätt.

Det är nu ganska länge sen jag var nånstans och predikade och mötte vänner på det sättet och nu får man ju inte mötas i verkligheten utan en del begränsningar och då har bloggen blivit en liten kanal för mig. Skriva prat ibland som denna gång, nåt tema en annan gång och ett försök till en kort predikan ibland. Tacksam för de reaktioner jag får och tittar med överraskning och glädje på statistiken som berättar om antalet besök per dag. Fortsätter blogga och hoppas att vi möts ofta. Önskar välsignelse över dig och din dag

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s