Vad gör du när LIVET KRISAR ?


Vi talar ibland lite slarvigt om ”vardagslunken” positivt eller negativt beroende på läget i vårt liv just då Men visst har vi alla varit med om känslan som bilden förmedlar. Kriser av större och mindre slag finns det överallt varje dag. Tänker inte beskriva nån kris varken i ord eller bild, det räcker med att slå på TV eller bläddra i tidningen eller se nyheter på skärmen. När du läser ordet kris så minns du eller kanske du har en krissituation just nu.
Vad gör vi när krisen kommer? Molnen tornar upp sig och det blir mörkt mycket snabbt. Isoleringen och restriktionerna på grund av viruset i månader påverkar humöret och man bara längtar efter vardagslunkens vänner och möten. Vad gör vi då ? Tar lugnande medicin. Sitter och kurar i fåtöljen och zappar mellan 120 kanaler. Bläddrar igenom allt vi kan hitta på telefonen. Väntar på att det hela ska återgå till det vanliga medan vi biter på naglarna eller river oss i håret. Går fram och tillbaka på golvet mellan kök och vardagsrum så vi riskerar att få en stig av fotspår i parketten. Inget hjälper – vi blir bara besvikna.

Jag ”hälsade på” hos profeten Jesaja i veckan och läste i kapitel 38 en hälsning som Jesaja förmedlade från himlen till kung Hiskia, när han var djupt deprimerad och vände sig mot väggen för att dö – Jesaja sa : Så säger Herren, Jag har hört din bön och jag har sett dina tårar… och så kommer det löften som får kungen in i ett nytt liv.
Det kändes väldigt gott med påminnelsen om att Gud hör och ser också mig mitt i min kris här och nu.
Lite mer Jesaja Jag styrker dig och jag hjälper dig. Jag håller dig uppe med min högra hand. Jag behöver bara lita på Honom. Bara förtrösta. Inte styra eller ifrågasätta. Bara vänta och be.
Man kan be också när man går fram och tillbaka på parketten. Rätt vad det är så glimmar det till av ljus också över det mörkaste golv.
Skickar en hälsning till dig med en lånad mikrofon i ett annat sammanhang

Välsignelse över din dag inklusive morgontimmarna när du ligger och inte kan sova för alla tankar som tränger sig på. Han hör och ser det du funderar på och svarar på din bön och stryker bort tårarna från din kind.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s