Finns Gud på nätet -under vilken del i så fall ?

Är det på Face B, Instagram eller Twitter -var ska man klicka in sig för att få kontakt ? Allting skulle vara så mycket enklare om man kunde nå Gud med ett klick och så spara eller radera allt efter hur man känner det just då. Tänk dig att ha Gud i telefonen och se honom på den lilla skärmen – det skulle väl vara en upplevelse utöver det vanliga utbudet !
Frågan Finns Gud på nätet är nog fel ställd. Han finns för mig överallt och syns i olika personer – program – böcker – framför allt bibelns ord som kan komma till dig och mig på det mest otroliga sätt ibland.
Gudstjänster finns det på nätet på grund av viruset som begränsar möjligheten att vara tillsammans som man är van ! Man kan vara på gudstjänst eller möte hela veckan om man vill. Utbudet är enormt och en hel del människor som vill veta mer om tro och liv tittar och lyssnar – men sen….. Finns det nån fortsättning – hittar man en kyrka nära sig eller någon att prata med ?
Nåra funderingar om utbudet av gudstjänster och vad jag ville ha mer utav i de konkreta programmen för att allt ska komma lite närmare dem som tittar.
Kanske skulle man inleda med nåra gatubilder som leder fram till den kyrka som sänder. En videosnutt som leder fram till kyrkans dörr – för mig kanske Ryssgatan i Laholm och så kommer man fram till Missionshuset så här

Sen en lista på alla dom som medverkar i gudstjänsten. Mötesledare, predikant, sångare och musiker och så lägger man en namnetikett i bild när man ser personerna på skärmen.
Efter gudstjänssten kommer det en ruta där man bara kan klicka in sitt telefonnummer och skicka till ex till pastorn som har tystnadsplikt .Men rutan går iväg med kontaktfrågan och ger möjlighet att ta kontakt med den som ringer. En enkel kontaktruta som kan få svar.
Det kan också finnas ett förslag till bön för den som inte är van att be. En bön där den som ber får möjlighet att berätta det man vill och förväntar sig ett svar och en närvaro från den man ber till – Jesus som har lovat att både lyssna och svara på bön.

Egentligen så finns Gud på nätet genom de personer som har lärt känna Honom och vet att Han finns!

Detta tänker jag skulle ge en närmare bild av det som man vill ge ut i gudstjänsten, en fortsättning i det vardagliga livet. Det är ju där Gud behövs på riktigt. Nätet och skärmen är bra men blir bara en programpunkt i mängden om det inte finns en enkel väg att komma vidare.
Närvaron är inte enkel att forma via internet men vi kan göra mycket för att förstärka den.
Tänker på alla buntar av ”kärleksbrev” som ligger i lådor. Sidenabandsrosett omkring och man tar tag i bunten och minns med känsla.
Det du sparar på nätet återvänder du kanske inte så ofta till. det bara tar plats. Men jag kan lova dig – om du får ett gudsmöte via nätet så kommer du att lägga det som en ikon på din startsida och du ser Honom varje gång du startar din skärm. Det ger livet den mening du längtar efter just nu !

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s