Andra chansen …. finns den ?

Läste i min andaktsbok om Petrus och hans upplevelser. Det finns en berättelse i Lukas evangeliums femte kapitel om hur Jesus använde Petrus båt. Jag letade efter en bild på en fiskebåt och det fick bli min egen bild från fiskeläget Grisselören utanför min hemstad i Finland.
Tillbaka till Petrus. Det kom så mycket folk till stranden där Jesus var att han blev tvungen att låna Petrus båt som predikstol en liten bit ut från stranden. När han hade slutat tala sa han till Petrus: Ro ut på djupt vatten och lägg ut näten där! Nu kommer reaktionen från Petrus. ” Vi har hållit på hela natten och inte fått någon fisk.” Underförstått det är meningslöst och dessutom kommer vi att göra bort oss inför alla dessa människor. ( Jag är yrkesfiskare och vet vad jag pratar om ) MEN PÅ DITT ORD SKA JAG LÄGGA UT NÄTEN. och han gjorde så – vet inte med vilka känlor det blev av. Men när han skulle dra upp näten var det mängder av fisk, så han fick ropa på hjälp från den andra båten och de fyllde båda båtarna med fisk så att de höll på att sjunka. Andra chansen gav mer än väntat.

Vi lämnar Petrus och båtarna där.
Visst finns det tillfällen och uppgifter där du försökt och försökt igen och bara misslyckats så jag ska inte komma till dig och prata om nya försök. Det är meningslöst, hopplöst, onödigt – det fixar sig bara inte det vet du av egen erfarenhet. Men tänk en stund, bli helt stilla med bibeln i din famn och händerna knäppta och så hör du orden
Ro ut på djupt vatten och pröva där
. Våga ta andra eller tionde chansen och se vad som händer. Kanske kan du tömma bekymren ur din båt och låta dem sjunka i Guds kärleks hav och bli där och när du tar upp det du trodde var tomma ”nät” än en gång så ser du att nätet är ett Guds kärleks nätverk som har omsorg om dig och de dina och för dig tillbaka till livet du längtade efter. Andra chansen kom – äntligen.

Jag har en god vän som sjöng en söndagsskolsång från predikstolen en gång. Så här lyder den: Med Jesus i båten kan jag le mitt i stormen!
Din chans finns – med bibelord och bön blir Jesus närvarande i din vardag. Då hittar du som du ser på bilden ovanför, Bryggor – ankarplatser och båthus för lugn och vila och återhämtning.

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s