Livsresan . på räls eller ………

Vi bor numera i ett område som påminner oss om livets resa så fort vi går ut. Semaforgränd, Dressingränd, Lokgränd och vår egen Spårgränd – rätt märkligt egentligen eftersom vi båda har ”järnvägare” i släkten . gammalt tillbaka. Stationskarlar och stinsar om vartannat. Tittade i bokhyllan efter min Farfars gamla arbetsplats Bennäs utanför Jakobstad , det finns en hel bok om detta. Här får du pärmens bild med gammalt hederligt ånglok på pränt.

Visst är det lite pampigt – men det var längesen. Vi åkte ut till bondlandet från stan i tredje klass med träbänkar som såg ut som parksoffor och veranda på vagnarna. Vi hamstrade mjölk och smör och fläskkött under kristiderna och var oroliga för att det skulle komma kontrollanter på tåget och ta våra varor i beslag. Men vi klarade oss alltid.

Ibland går livet som på räls och ibland går det inte alls.

Man bara står på en mörk perrong och tågen susar förbi på bägge sidor och det är absolut omöjligt att stiga på, man får bara vänta och vänta …….. Ibland är man med på tåget och det kör in i en tunnel och då kan man inte annat än lita på att lokföraren tar oss ut på andra sidan och så är det dom vanliga resdagarna när landskapet rusar förbi mitt fönster , snyggt och omväxlande men det går alldeles för fort så jag hinner ofta inte med i skiftningarna.
Jag tror att du känner igen dig och att du finns på nån av sträckorna ii livet, men jag vet ju inte vilken.
Kanske är du mitt i en växel för att byta spår och allt skakar och skramlar omkring dig och du vet inte säkert vart det bär.
Men var lugn – Han som har lagt ”rälsen” för ditt liv, Han finns där. Inte som dom gamla konduktörerna som kom och kollade och klippte hål i biljetten utan snarare som den som kan erbjuda dig ”fri resa” genom livet med hans trygga och fasta närvaro hur vingliga skenorna än kan vara och hur mycket det än verkar dunka i skenskarvarna som det gjorde förr.
Detta är vad som raspar till i livets högtalare när allt verkar omöjligt SE JAG ÄR MED DIG ALLA DAGAR INTILL LIVETS SLUT. en kort mening FRUKTA INTE är ett uttryck som finns 365 gånger i din bibel och det gäller hela livsresan.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s