För gammal för att leva – om jag blir sjuk !

Nu ”ser vi bättre ut”. Vi har haft fönsterputs i dag och det har gett resultat. Det som såg ut som rök eller dis och dimma det har tagits bort och vi har fått klarsyn igen. Känns bra med den hjälp vi fått.
Det kan ju finnas olika orsaker till dis och dimma. Försämrad syn, fel styrka på glasögonen, oputsade fönster och mer därtill. Frågan är bara hur mycket man vill se och hur man åtgärdar det.

Fick nåra ögonblick av KLARSYN för en liten stund sen och nu sitter jag och grunnar på det. Läste lite statistik över dödligheten i Corona och blev faktiskt ganska skärrad om den är tillförlitlig. En ganska hög procent av dem som dött i covid-19 är personer över 70 år som inte fått livsavgörande vård utan i stället palliativ vård som man får i livets slutskede. På basen av den statistiken kan jag bara konstatera att vi två här hemma är för gamla för att leva om vi blir allvarligt sjuka till exempel i den pågående pandemin. Selektering finns och sker onekligen enligt vad man räknat ut bl.a i Stockholmsområdet. Räkna inte med säker syrgas eller respiratorplats trots att det finns ”lediga” vårdmöjligheter.

Debatten om statistiken pågår – men det gäller att hålla sig frisk om man är i den ålder som vi är.
För gammal för att ha rätt att leva vidare – jag blir faktiskt mycket illa berörd. Vem fattar dom selektiva besluten? I vems händer ligger mitt liv? Prata om kris är väl bara förnamnet just nu !

LIVET i livets början och i slutskedet är tydligen inte HELIGT längre. Det är ett ganska kusligt perspektiv.

Jag är tacksam för den tro vi har och som bär oss i vilket läge av livet vi än finns. Vår nutid och vår framtid och vår evighet ligger fortfarande i Guds händer. Se Jag är med er alla dagar intill det jordiska livets slut.. och i all evighet. Så tar jag fram min bibel – den ligger här bredvid mig och läser psalm 139 som talar om den Gud jag tror på och som finns överallt i tid och evighet!

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s