SECOND HAND är populärt !

I dag i min ”stilla stund” läser jag bland annat min favoritförfattare Max Lucado – Hans bok Alla dagar nära, under rubriken andrahandsandlighet – långt ord att smaka på. Han skriver bl a. många försöker sig på att ha en stilla stund varje dag. Många har svårt att koncentrera sig – tankar flyger åt alla håll. Alla är vi strängt upptagna och har mindre och mindre tidsmarginaler. Så kommer han till sitt tema. I stället för att ta oss tid med Gud och lyssna efter hans röst, låter vi andra göra det och drar nytta av deras erfarenheter. Låter dem tala om vad Gud vill. Det är väl därför vi avlönar pastorer och präster och bygger kyrkor och kapell.

Lever du så här har du andrahandsandlighet i stället för förstahandsandlighet ” Second Hand” helt enkelt.
Och så levererar han sin utmaning.
Gör du på samma sätt med andra delar av ditt liv ? Du gör det ju inte med semestrarna, eller med kärlekslivet ? Du låter väl inte nån annan äta åt dig ?Det finns alltså vissa saker som ingen kan göra åt dig. En av dem är att ge tid åt Gud och lyssna till honom.
Svårt – Ja men absolut nödvändigt. Gud kallar dig att leva direkt med och för honom – inte genom nåt ombud eller agent, inte second hand tro hur magisk den än verkar i dagens alla andligheter.

Jakobs brev i Nya testamentet kapitel 4 står det: Närma er Gud och han skall närma sig er. Direkt kontakt alltså. personligt samtal mellan dig och Gud.
Ett par gånger i veckan pratar vi med vår dotter på Skype. Har alltså henne i bild och hennes teckenspråk går fram till oss och hon ser oss och vi delar ansiktsuttryck och kropps språk och förstår varandra. Och det är sådär 40 mil mellan oss. Tekniken är bra här.

Vet inte hur långt det är till himlen men jag vet att det går att umgås med Gud i bön och samtal, tala och lyssna och få till en dialog inte med Skype eller teckenspråk men med närvaro som övergår allt förstånd.
Men då måste man ta sig tid och stillhet och trons vila för att uppleva gemenskapen och friden. Pröva själv Be en enkel bön och släpp in Gud i din dag – i fåtöljen, soffan eller sängen eller var du kan avskilja en stund med Gud . FÖRSTA HANDS gemenskap.
Kanske det är en vettig insikt att i Coronatider när livsrytmen förändras och det mesta blir annorlunda än man tänkt sig att ta tid med Himlens växel och be om ett samtal med Gud !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s